Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Ziua Mondială a Mediului va fi marcată și la Iași. Programul manifestărilor

  • mai 18, 2022
  • Narcis Pohoata
Primăria Municipiului Iași, împreună cu Salubris SA, Agenția pentru Protecția Mediului, Asociația Eco-Arena Iași, instituții de învățământ și voluntari, vor organiza mai multe evenimente cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie).
Campania este intitulată „Restaurarea ecosistemelor! Economia circulară și managementul deșeurilor” și constă într-o serie de acțiuni complexe de instruire și conștientizare a populației privind managementul deșeurilor și protecția mediului derulate în ultima perioadă de societatea Salubris SA.
Programul manifestărilor:
• 2 mai – 5 iunie – Acțiune în colaborare/ parteneriat cu Eco-Arena și EcoPositive încheiată cu o tombolă pentru oferirea premiilor pentru participanți (6 iunie, ora 12.00).
• Marți, 31 mai – Acțiune în colaborare/ parteneriat cu Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași.
• 1 și 4 iunie – „Porți deschise la CMCI”, eveniment cu înscriere prealabilă de grupuri de elevi sau studenți.
• Joi, 2 iunie – Acțiune în colaborare/ parteneriat cu Grădinița „Cuvioasa Parascheva” Iași – cu prezentări și jocuri: circa 250 copii și 20 cadre didactice. Asigurarea pentru fiecare preșcolar a următoarelor: diplome de participare, stegulețe si baloane și premii surpriză (șepcuțe, creioane, mini-jucării).
• Vineri, 3 iunie – Acțiuni în colaborare/ parteneriat cu Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași, Școala Primară „Mihail Kogălniceanu” Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași.
• Duminică, 5 iunie – Acțiune principală „Conștientizarea populației privind colectarea separată” în cadrul căreia vor avea loc: informarea cetățenilor asupra importanței colectării separate a deșeurilor și premierea instant a acestora cu materiale promoționale (baloane, stegulețe, pliante info), acțiune în colaborare/ parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și prezentare de echipamente – Palatul Culturii, acțiune în colaborare cu Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu Iași, Grădinița cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva” Iași, Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași, acțiune de premiere și surprize pentru participanți (fructe, dulciuri și suc (doză, pet și carton), baloane, minipubele cu flori, diplome, cadouri), acțiune în colaborare/ parteneriat cu ECO-ARENA și studenți voluntari și inițierea de concursuri pe tema colectării separate a ambalajelor și a protecției mediului.