Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Echipa

Mă învârt în jurul cuvintelor de ceva timp. Actor și trainer de dicție, sunt mai tot timpul în căutarea cuvintelor perfecte pentru urechile care mă ascultă. Arta actorului m-a învățat să prețuiesc scena și publicul, Art-terapia m-a învățat să prețuiesc omul și felul în care este el construit, iar Radio-ul, ei bine, m-a învățat să mă cunosc pe mine mai bine și să pot oferi la rându-mi tot ce am mai bun de oferit.
Până la urmă, cum zicea și Matei Millo: „tacă-ți pliscul cel de țarcă, nu-mi opri geniul de coadă, când el zborul își încearcă”.

Georgiana, Gigi, Double G…ori Double Trouble. Vorbesc mai repede decât gândesc, și asta e dovedit științific.
Studentă la Universitatea de Arte George Enescu Iași, la Facultatea de Teatru, m-a lovit norocul, și pe lângă actorie am descoperit și pasiunea pentru radio.
În vara lui 2022, am ajuns aici pur întâmplător, și nu am mai plecat, bucurie pentru mine, sper și pentru voi, deoarece de acum ne auzim zilnic aici.

Am studiat Jurnalismul cu îndârjire, cu forța unui copil care vrea să se ridice cât mai repede și să facă primii pași. Printre cei mai mici din facultate, dată de la șase ani la școală. Mi-s mică, dar învârt eu cuvintele ca să iasă un subiect bun, de impact și de citit chiar și la o cafea bună, dimineața. Încă la început de drum într-ale jurnalismului, dar sper spre un viitor bun, de durată aici. Timidă din fire, Radio HIT m-a făcut să-mi înving frica, să trec peste bariere, să mă dezvolt și să fiu mereu pe frecvența corectă. Am ajuns aici după ce am văzut un anunț pe un grup al colegilor mei. Am fugit repede înainte de a-mi da licența, am cunoscut oamenii de aici și iată-mă. Dacă-mi vedeți numele în dreptul unei știri și ați citit-o, îmi faceți o bucurie că v-a ținut acolo prinși și, sper eu, a fost un subiect bun. Promit, am scris doar pe bune.

Zâmbesc vieții în fiecare moment. Cele mai importante lucruri din viața mea sunt copiii și Radio HIT. O echipă fantastică și acasă și pe 94.9. Povestea continuă până la adânci bătrâneți! Fiți ascultători, da? De HIT

Sunt Irina Iablonski! A inceput Hit the Weekend!

Sa tot fie vreo 12 ani de cand fac radio si o viata de cand mi-am descoperit pasiunea.

La Radio Iasi am facut primii pasi,  am invatat sa descopar lumea de dincolo de microfon, iar acum, la Radio Hit povestea continua.

Am plecat in Bucuresti dar ma intorc cu drag acasa in fiecare weekend pe calea undelor.

Radioul este lumea perfecta in care va invit sa traim impreuna.

DJ din 2011, am descoperit treptat sunetul. Întâmplarea a făcut ca odată cu începerea facultății în Iași să ajung în echipa Radio Hit în departamentul de Producție Audio. Aici pasiunea pentru sunete s-a conturat, totuși activitatea mea nu se rezumă doar la producția audio. Deoarece vârsta este doar un număr, nu pot să spun decât că sunt ”mezinul” radio-ului. Îl descopăr zilnic din ce în ce mai mult și mă atrage, mă atrage spre el, dar ne-am împrietenit, cred eu, și asta face totul mult mai ușor. E un stil de viață!

Când bling, când goth, când hippie, când alternative. Așa sunt eu și așa e și muzica pe care o ascult și pe care o împărtășesc cu ascultătorii mei. Boboc într-ale radioului, am învățat din fugă basic-ul, refuzând cu încăpățânare să fur meserie și improvizănd cu brio la nevoie. Gică Contra din fire, caut muzica bună în cele mai obscure cotloane, dar nu fac niciodată discriminare între genuri. Dacă sună bine și n-a mai auzit nimeni, e bun!

Un tânăr artist și DJ. Debutul său în muzica electronică a fost prin anul 2008 când a cunoscut Berlinul și muzica vastă a acestui oraș, oferindu-i acces la diverse cluburi și artiști, ascultând și având ocazia de a experimenta cu acest gen de muzică. În timp set-urile sale s-au făcut auzite la numeroase evenimente din Berlin și Frankfurt mixând în cluburi precum Silbergold, TanzhausWest, Free Cellar, RitterButzke iar ca artist independent a reușit să organizeze cu succes eventuri open-air și rave-uri îmbinând stiluri și artiști locali din sfera muzicii electronice si jazz. La fel și în țară a avut numeroase venue-uri în Iași, Cluj, Alba Iulia, Rădăuți, organizând evenimente în cluburi precum Zona, Brain, Embargo, Habitat, Ciric, Tribe, cât și underground. Muzica lui este descrisă ca fiind aparte și melodioasă, set-uri analog sau acte live în care întâlnești atât sunete profunde de synth-uri sau riff-uri clare de pian cât și percuții și ritmuri obscure de techno berlinez îmbinând stiluri din deep house, electronic și funk. Din 2014 a moderat pentru 2 ani Studio Electronica la RadioU, un radio show online cu mixuri live împreună cu alți prieteni DJ. În aprilie 2016 a lansat proiectul Brutăria lu’ Donisan în cadrul postului de radio local RadioHit Iași, un concept unic pe frecvența FM din România, prin care se susțin artiștii și scena muzicii electronice locale prin guest mixuri sau live acts. O emisiune ce lărgește spectrul audio al genurilor house, acid, funk, drum and bass, reggae și electronic, îndrăznind să aducă ascultătorului un sound aparte, iar prin live stream-ul online, publicul este adus mai aproape de artist și de muzică, precum un „cooking show” în stil electronic.

Anul 1996. Toamna. Student la Universitatea de Arte G Enescu în anul 2. Am fost chemat la Radio Hit pentru probă de voce. Am fost ales. Am rămas pâna astăzi. Experiența a fost unică. Am scris texte pentru reclame, promouri, prezentări la tot ce mișca în Iași si voia să se audă pe radio. Și nu doar în Iași. Am imprimat cu vocea până la răgușeală. Zilnic. De dimineața până seara. Uneori până a doua zi. Dar nu m-am lăsat. Pentru că devenise pasiune. Și ceva bani. Nu mulți. Așa, ca în provincie. Munca de copywriter implică și muncă de teren. Am fost. Aproape peste tot. Să „le” văd firmele, afacerile, produsele etc. Am învățat să „citesc” omul . Să știu ce vrea din două vorbe. Și m-a ajutat în viață. Am scris doar „pe bune”. Minciuna am încercat să o las deoparte. Nu am fost cel mai bun pe hârtie sau la microfon, însă știu sigur că azi mulți mă copie. Din gros! Nu mă laud. E purul adevăr. Iar la Radio Hit, jur, m-am simțit întotdeauna ca la mine acasă. Și mi-a prins bine. La psihic. 🙂 Aici au fost și sunt, nu știu cum, doar oameni de calitate. Dacă nu profesională, morală. Radio Hit e de bine. E de mine. E de tine. Pe bune!

Mi-am inceput activitatea ca DJ in 1996 in Rosu&Negru. Timp de 6 ani, am facut parte din cea mai apreciata echipa de DJ din Iasi. Insa pasiunea pentru muzica si sunet a luat o forma diferita odata cu venirea la Radio HIT, in toamna lui 1998, la 4 ani de la lansarea oficiala a postului in FM. Aici am invatat cum se concepe si rafineaza un spot audio, cum se construieste o campanie radiofonica si am pus bazele unor relatii solide de incredere atat cu managementul Caselor de Discuri din Romania, cat si cu principalii actori de pe piata de publicitate locala si nationala.

E şi el unul dintre membrii măiastrei echipe Radio Hit, cu o activitate de două decenii şi-o cinzeacă în FM-ul ieşean. 1990 – 1993: voice-over, realizator şi prezentator emisiuni specializate la Radio VoxT Iaşi. În paralel a cochetat niţel şi cu presa scrisă făcînd plinul cîtorva centimetri pătraţi de hîrtie cu articole pe teme muzicale în cotidie(a)nele 24:Ore si Evenimentul precum şi în efemerul fanzin VoxT Magazin. 1994 – 2010: îşi continuă activitatea radio schimbînd frecvenţa pe 94.9 MHz, la Radio Hit, evident. 2011 – 2013: capătă o brumă de experienţă şi în domeniul televiziunii, prestînd cu spirit şi avînt proletar ca regizor de sunet, voice-over şi co-realizator & prezentator de rubrică. 1.03.2015: „Punct şi de la capăt!” – revine cu „capul în nori” în aerul celor 94.9 MHz îndemnînd ieşenii să fie „ascultăreţi”. Prin urmare, să ne auzim în continuare sănătoşi, voioşi, adevărăcioşi!!!

Hitster – din 18 ani de radio 10 sunt vorbiţi la Radio Hit Creator de content online – Poteca by RECcreativ Videographer Educator – partener de joacă în descoperirea filmului.

20 de ani de radio. Radio Nord Est Iași, BBC România, Europa FM și RFI Romania. De un an în echipa HIT. Deși am cochetat cu televiziunea și presa scrisă, radioul rămâne marea dragoste.Împreună cu meseria de ” îndrumător ” în tainele radioului pentru tinerii studenți la Jurnalism de la Iași. Am putea spune, noi echipa HIT, că suntem ” ultimul mohican ” al mass media audio locale. dar asta e o provocare, nu? Show must go on.