Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Voluntarii Antibiotice Iași donează sânge la cea de-a 20-a acțiune de donare organizată de companie

  • octombrie 14, 2021
  • Diana Nechita

Peste 70 de angajați Antibiotice au donat sânge în cadrul celei de-a 20-a ediții a campaniei „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, organizată astăzi, 14 octombrie, de Fundația Antibiotice – Știință și Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași (CRTS Iași).

„A contribui la însănătoșirea oamenilor, a fi solidari cu cei care au nevoie de sprijinul nostru se regăsește în ADN-ul companiei Antibiotice, este misiunea noastră, iar în această perioadă, mai mult ca oricând este important să fim cu toții solidari. Acțiunea de donare de sânge de astăzi este un moment de bilanț pentru că ne aflăm la cea de-a 20-a ediție, de-a lungul a 11 ani de când o organizăm în cadrul companiei. Cele peste 1200 de unități de sânge donate de sute de angajați în acest timp au ajutat până la 3600 de vieți. În mod voluntar, angajații Antibiotice, au ales să ajute pe cei a căror viață depinde de aceste rezerve de sânge“, a transmis Mihaela Melinte, Coordonator Comunicare &PR.

Desfășurarea acestei ediții a fost posibilă în contextul reluării caravanei mobile de vaccinare a CRTS, datorită lipsei acute de sânge din spitalele ieșene. Voluntarii Antibiotice, donatori recurenți sau noi, au înțeles urgența și au donat în total aproape 35 de litri de sânge.

„Mi-am dorit din tot sufletul să fac acest gest, dar până în acest moment nu am reușit, datorită unor probleme medicale. Însă, acum, pentru prima dată mă bucur foarte mult că pot să contribui mai ales în această perioadă de pandemie și mai ales în această zi de sarbătoare, de Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva. Poate prin gestul meu pot să fac și eu o minune pentru cineva care are mare nevoie de ajutor”, a povestit Mihaela Filip, operator chimist Antibiotice.

„Am participat la toate edițiile de donare de sânge desfășurate în cadrul Antibiotice. Mă bucur că și în condițiile de creștere a ratei de incidență COVID, Antibiotice a reușit să organizeze această acțiune care salvează vieți. Recomand tuturor celor care îndeplinesc condițiile de sănătate să facă acest gest util atât sistemului medical cât și pentru confortul psihic de a ști că faci o faptă bună”, a relatat Liviu Vatavu, Director Juridic

Donarea de sânge a avut loc în cadrul Centrului de Studii Clinice Antibiotice, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2 și a regulilor de siguranță privind actul de donare. În această acțiune a fost implicat atât personalul medical al CSRT, cât și al companiei Antibiotice.