Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Vlăduț Simionescu a redescoperit gustul succesului. Judoka de la CS Politehnica Iași, campion la Cupa României

  • iunie 21, 2022
  • Narcis Pohoata

După o perioadă mai dificilă din punctul de vedere al rezultatelor, judoka ieșean Vlăduț Simionescu a revenit cu succes în competiții și a urcat pe prima treaptă a podiumului la Cupa României.

Sportivul pregătit la CS Politehnica Iași de prof. Costel Năftică a câștigat înainte de limită toate cele trei partide disputate la Cupa României de la București, la categoria +100 kg, obținând medalia de aur.

”Este un succes important pentru moral în primul rând. Trebuie să recunosc că nu a fost un concurs foarte complicat, dar au fost totuși trei meciuri destul de grele, pentru că adversarii mei s-au învățat să fugă, nu mai stau la bătaie, trebuie să găsesc eu variante. Dar una peste alta a fost bine, mă bucur că am reușit să câștig înainte de limită toate meciurile. Mă interesa în primul rând să am cât mai multe meciuri, pentru că pregătirea specifică este destul de greoaie și am luat concursurile interne ca și antrenamente, pentru a face cât mai multe meciuri arbitrate”, a declarat judoka Vlăduț Simionescu în emisiunea Repriza a 3-a, la Radio HIT.

Pentru Vlăduț urmează Cupa Europeană de la Cluj-Napoca, acolo unde speră să prindă cât mai multe meciuri. ”Fizic mă simt bine, chiar dacă degetul luxat la Naționale încă nu și-a revenit, alte probleme nu sunt. Urmează Cupa Europeană de la Cluj-Napoca, apoi Grand Slam-ul de la Budapesta și în funcție de cum mă voi simți după acest concurs voi decide dacă merg la Grand Prix-ul de la Zagreb, care vine imediat după cel din Ungaria. Caut să-mi revin psihic în primul rând, iar la fiecare concurs e important să stau cât mai mult pe saltea. Îmi doresc cât mai multe meciuri, nu mi-am pus un target de medalie, ci vreau să stau pe saltea cât mai mult și să am meciuri cât mai multe”, a completat Vlăduț Simionescu, care poartă încă în suflet dezamăgirea provocată de către oficialii Federației Române de Judo: ”Dezamăgirea mea nu vine din cauza rezultatului, pentru că treci peste o înfrângere. Problemele sunt altele, dar momentan nu voi spune mai multe. Las să mai treacă timpul, să vedem în ce direcție duce situația asta. Pentru moment nu voi face declarații legate de Federație, dar la un moment dat voi dezolta subiectul”.

(Narcis POHOAȚĂ)