Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

VIDEO Melodia ajunsă pe primul loc după 36 de ani de la lansare: „Last Christmas” a grupului Wham!, în fruntea topului britanic

  • ianuarie 02, 2021
  • Narcis Pohoata

Melodia „Last Christmas” a grupului Wham!, lansată în urmă cu 36 de ani, s-a clasat pentru prima dată în fruntea topului britanic al single-urilor.

Piesa a fost accesată online de 9,2 milioane de ori în ultima săptămână, luând locul „Don’t Stop Me Eating” a lui LadBaby, transmite News.ro

Lansată în decembrie 1984, melodia lui George Michael şi Andrew Ridgeley a fost devansată de „Do They Know It’s Christmas?” cântată de colectivul Band Aid, din care au făcut parte, între alţii, Paul Young, Boy George, Phil Collins, Sting, Bono şi George Michael.

Ridgeley a declarat că este „cumva uimit” că înregistrarea a ajuns acum pe primul loc. El a spus că este încântat, „chiar dacă la 36 de ani după ce a fost lansată, ceea ce reprezintă, probabil mai mult ca orice, o mărturie a farmecului ei fără vârstă”, citează BBC.

De la lansarea cântecului în 1984, el s-a regăsit în top 10 de alte şase ori.

Fanii au lansat în 2017, pentru a marca un an de la moartea lui George Michael, o campanie pentru a-l aduce pe primul loc, dar cântecul a ajuns doar pe poziţia secundă, primul loc fiind ocupat de „Perfect” al lui Ed Sheeran.

Versurile „Last Christmas” au inspirat-o pe actriţa Emma Thompson să scrie filmul omonim, care a fost lansat în cinematografe Crăciunul trecut.

Piesa „Last Christmas” a fost scrisă de George Michael în camera sa din copilărie, în februarie 1984, când urmărea un meci de fotbal în casa din Hertfordshire.

A fost înregistrată în luna august, la Advision Studios din Londra, pe care Michael l-a decorat ca de Crăciun pentru a crea atmosfera.