Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Valul 4 Covid 19: Spitalul de Boli Infecțioase sub presiunea cazurilor in creștere

  • august 15, 2021
  • Radu Cucuteanu

La Iași sunt în acest moment 46 de pacienți internați cu COVID-19, cu vârste cuprinse între 46 și 81 de ani. Este vorba despre o creștere constantă a numărului de îmbolnăviri. Dintre aceștia, șase pacienți sunt sub îngrijiri la terapie intensiva, iar alți patru, cu potențial ridicat de admisie în TI, sunt monitorizați atent pe sector.

Nici unul din cei 46 nu e vaccinat. Cei îngrijiți în TI și cei de pe sector, care sunt sub atentă monitorizare, atât a medicului ATI, cât și a infecționiștilor, toți prezintă comorbidități.

În acest context, dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, a declarat: „Din nefericire, numărul pacienților infectați cu COVID-19 este în creștere continuă. Pentru a sprijini sistemul medical ieșean și pentru a temporiza, fără a afecta actul medical, transformarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva», din nou, în spital care îngrijește doar pacienți COVID-19, conducerea spitalului și cadrele medicale depun eforturi deosebite, astfel încât pacienții din regiunea Moldovei să beneficieze de un act medical înalt calificat din punct de vedere al îngrijirii bolilor infecto-contagioase. Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon și zone destinate pacienților COVID-19 să fie mărit”.

 

Valul 4 va fi al celor nevaccinați

Conform declarațiilor sale, se dorește ca, așa cum a fost pe toată perioada pandemiei, ca spitalul de infecțioase să fie „un ajutor colegilor noștri care își desfășoară activitatea in UPU-rile spitalelor din Iași și care, în momentul de față se vad asaltați de pacienți infectați sau suspecți COVID-19”.

„Așa cum am mai spus, valul 4 va fi al celor nevaccinați”, a continuat Florin Roșu, care a revenit cu îndemnul adresat populației de a se vaccina.

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este singurul spital care își desfășoară activitatea medicala îngrijind pacienți COVID și non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane și materiale deosebite”, a încheiat managerul spitalului.