Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 a fost adaptat contra tulpinii Delta

  • iulie 12, 2021
  • Radu Cucuteanu

Compania a reușit să dezvolte o variantă a vaccinului pe care îl produce care să fie eficient împotriva variantei Delta. Cel puțin așa arată experimentele de laborator. Acum, Pfizer a anunțat că vrea să verifice cât mai repede eficacitatea vaccinului contra tulpinii Delta. Vaccinul adaptat a fost făcut la Mainz, iar compania are de gând să înceapă testele în august, conform „Sueddeutsche Zeitung”. Produsul, bazat pe ARN mesager (mRna), folosește întreaga proteină Spike cu mutațiile variantei Delta.

Între timp, Pfizer a cerut autorităților din SUA permisiunea de a începe vaccinarea cu a treia doză. Dar poziția acestora rămâne aceeași ca în urmă cu două săptămâni: americanii care au primit deja două doze de vaccin nu trebuie să aibă și o a treia administrare.

Organizația Mondială a Sănătății spune, la rândul său, că sunt „dovezi limitate” asupra utilității celei de-a treia doze. OMS spune că „nu știm dacă vor fi necesare noi doze administrate pentru a păstra protecția împotriva COVID-19 până când nu vor fi strânse noi informații”.