Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Un nou meci nebun făcut de Poli Iași! Trupa lui Leo Grozavu a pierdut cu 4-3 amicalul cu Zimbru Chișinău

  • noiembrie 17, 2023
  • Narcis Pohoata

La aproape o săptămână de la acel 3-3 din Copou cu CFR Cluj, din prima etapă a returului, Poli Iași a oferit, vineri dimineață, un nou meci spectaculos, cu multe goluri, de această dată într-un amical disputat la Chișinău.

În capitala Republicii Moldova, echipa pregătită de Leo Grozavu a întâlnit formația Zimbru Chișinău, iar moldovenii s-au impus cu 4-3 (2-1), la capătul unui meci spectaculos, cu răsturnări de scor.

Zimbru a punctat prin Justice Ohajunwa (21, 25), Dedechko (70) și Dedov (90+1), în timp ce golurile Iașiului au fost marcate de Florin Ilie (32), Robert Ion (46) și Camilo (55).

Poli Iași a revenit după ce a fost condusă, dar a pierdut în prelungiri

Zimbru Chișinău a condus cu 2-0, prin dubla nigerianului Justice Ohajunwa (minutele 21 și 25), iar Poli a redus din diferență până la pauză prin Florin Ilie (32).

Iașiul a întors scorul în primele zece minute ale reprizei secunde, prin reușitele lui Robert Ion (46) și Camilo (55), un jucător aflat în probe, iar Dedechko a restabilit egalitatea în minutul 70.

În minutul 90+1, Dedov a transformat o lovitură liberă de la 20 de metri și a adus victoria Zimbrului cu scorul de 4-3.

Cei patru fundași au evoluat tot meciul

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a folosit următorii jucători: Silviu Lung (Ailenei 46) – Tincu, Florin Ilie, Katanec, Ștefanovici – Farcaș (Vașvari 60), Jatoba (Denis Ciobanu 75) – Camilo (Antonio Dumitru 70), Andrei Ciobanu (Hrib 60), Robert Ion (Codău 60) – Buș (Gheorghiță 75).

Toți cei patru fundași titulari, Tincu, Florin Ilie, Katanec și Ștefanovici, au evoluat până la final, ceilalți jucători fiind schimbați pe parcursul meciului.

Nu au făcut deplasarea Jankov, Martac, Belu Iordache, Samayoa, Ispas, Luis Phelipe, Marchioni, Alin Roman, Bordeianu, Itu, Vojtus și Harrison.

Ieșenii revin în țară imediat după meci, iar marți dimineață vor disputa un alt meci amical, în Copou, cu formația de Liga a 3-a CS Bacău.

Leo Grozavu: ”Jucăm spectaculos, deschis”

La final, antrenorul Leo Grozavu s-a declarat mulțumit de implicarea elevilor săi și a dubliniat faptul că Poli joacă deschis, spectaculos.

”Șapte goluri… La ultima etapă de campionat au fost 6, acum 7. Jucăm deschis, jucăm spectaculos. Sigur, a fost un meci de pregătire, în care am vrut să testăm jucătorii mai tineri și sunt mulțumit de modul cum s-a implicat toată lumea. Se fac și greșeli, dar sperăm ca de la etapă la etapă să mai eliminăm din ele. Dar sunt mulțumit de modul cum s-au implicat jucătorii. Trebuie să încercăm să provocăm duelurile care să ne arate dacă și unde unde mai avem de lucrat. Pe momentul defensiv se mai fac și greșeli, inerente de altfel, rezolvabile, dar sunt mulțumit de implicare. Am întâlnit o echipă agresivă, care s-a întrebuințat ca la un meci oficial și asta ne-am dorit, de aceea am venit până în Republica Moldova”, a declarat Leo Grozavu.

(Narcis POHOAȚĂ)