Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Un bărbat infectat cu hantavirus este internat în stare gravă la Iași

  • iulie 21, 2021
  • Diana Nechita

Un bărbat în vârstă de 72 de ani este internat în stare foarte gravă la Spitalul ,,Parhon” din Iaşi, unde a fost diagnosticat cu hantavirus. Purtătorul de cuvânt al unității medicale a declarat că pacientul a fost adus stări de greaţă, vărsături, şi o stare generală proastă.

,,Pentru acest caz au fost suspicionate mai multe afecţiuni. A fost confirmată infecţia cu hantavirus. Pacientul avea expunere la acest tip de infectare virală. Casa acestuia se află la 50 de metri de pădure. Cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii a fost în pădure la tăiat lemne. Posibil să se fi infectat atunci. Este internat în prezent cu o stare generală gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie cu o afectare renală importantă, şi afectare pulmonară şi hepatică. Prognosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile”, a declarat Ionuţ Nistor.

Potrivit acestuia, hantavirusul se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestor animale. Asta ar însemna că este mai puţin transmis prin aerosoli şi mai mult prin contact direct, de pe mâini, prin apa sau alimentele contaminate.