Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

ULTIMĂ ORĂ! Românii vaccinați au liber spre Bulgaria de Paște și 1 Mai. Comunicatul Ambasadei României la Sofia

  • aprilie 30, 2021
  • Narcis Pohoata

Autoritățile bulgare au anunțat vineri că vor deschide granițele de la 1 mai pentru toți turiștii străini vaccinați. Asta înseamnă că românii care vor să petreacă minivacanța de Paște și 1 mai pe litoralul bulgăresc pot trece granița în țara vecină, cu condiția să se fi imunizat.

Cei care merg în Bulgaria trebuie să prezinte la graniță dovada vaccinării.

Iată cominicatul transmis de Ambasada României la Sofia :

Comunicatul Ambasadei României la Sofia:

Conform Ordinului ministrului bulgar al sănătății RD-01-278, emis în seara zilei de 29 aprilie 2021, în vigoare din data de 1 mai 2021 și care prevede măsuri aplicabile până la 31 mai 2021:

Pentru cetățenii români, intrarea pe teritoriul Bulgariei este permisă cu condiția prezentării unuia dintre următoarele documente:

  1. a) un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19; schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită, prin aplicarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID și trecerea unui termen de 14 zile de la data administrării ultimei doze.

Documentul trebuie să conțină numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de identitate cu care călătorește), data nașterii, datele la care au fost administrate dozele de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare al lotului vaccinului aplicat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea organului competent care a eliberat documentul.

  1. b) (pentru persoanele care au avut COVID-19 și s-au vindecat) un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte, conform datei efectuării testării înscrise în document.

Documentul (pentru test PCR sau antigen) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (în conformitate cu documentul de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresă sau alte date de contact), data la care a fost efectuată testarea pentru COVID-19, înscrisă cu caractere latine („PCR” sau „RAT”) și rezultat pozitiv (“Positive”), care să permită interpretarea documentului.

  1. c) un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, considerate de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv.

Documentul (pentru test PCR sau antigen/”RAT”) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen) și rezultatul negativ (“Negative”) care să permită interpretarea documentului.