Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

A fost spectacol la turneul internațional Premier Junior Cup! Academia Gheorghe Hagi, Juniorul Botoșani, Micii Campioni Iași și Academia 82 Iași, campioanele celor patru categorii la ediția a 2-a

  • noiembrie 20, 2023
  • Narcis Pohoata

Academia ACS Premier Iași a organizat, în week-end, ediția a 2-a a turneului internațional pentru copii și juniori ”Premier Junior Cup”, competiție aniversară menită să marcheze parteneriatul pe care clubul ieșean l-a încheiat recent cu Academia Gheorghe Hagi.

Turneul a fost structurat pe patru categorii de vârstă, copii născuți în anii 2012, 2013, 2015 și 2016 și a reunit la start peste 500 de mici fotbaliști de la 25 de cluburi din țară și Republica Moldova.

Cei mici au înfruntat vremea capricioasă și au făcut spectacol și pe ploaie, și pe ninsoare, iar la final toți participanții au primit câte o medalie din partea organizatorilor. Copiii au demonstrat că pasiunea pentru fotbal învinge orice obstacol.

Academia Gheorghe Hagi a câștigat categoria 2012 și s-a clasat pe locul 3 la 2013, unde campioană a ieșit în acest an Juniorul Botoșani, finalista ediției trecute.

La grupele mici s-au impus două echipe ieșene, Micii Campioni Iași la 2015 și Academia 82 Iași la 2016, medaliile de argint fiind obținute de Luceafărul Cluj.

”Ne bucurăm că am reușit să ducem mai departe povestea Premier Junior Cup. Anul trecut am pornit la drum cu o singură categorie, turneul a fost o reușită, iar acest lucru ne-a dat încredere să organizăm ediția din acest an la un alt nivel”, a declarat Ionuț Măgureanu, președinte al academiei ACS Premier Iași.

”Anul acesta, la ediția aniversară prilejuită de semnarea parteneriatului cu Academia Gheorghe Hagi, am avut la start peste 500 de copii și ne bucurăm că turneul a fost o reușită. Vreau să mulțumesc Primăriei Comunei Miroslava și domnului primar Dan Niță, pentru faptul că ne-a pus la dispoziție Baza Sportivă de la Uricani, dar și sponsorilor și partenerilor noștri”, a punctat și Sorin Căldare, unul dintre managerii academiei ieșene.

Meciurile s-au desfășurat pe patru baze sportive, la Uricani, Premier, Balciu și Ciurea.

Academia ACS Premier Iași a participat la toate categoriile de vârstă și a disputat două finale pentru bronz, pierzându-le pe ambele.

La categoria 2013, micii jucători de la Premier au pierdut în semifinale la ultima fază cu Lions București (0-1), iar în finala mică au cedat la loviturile de departajare în fața Academiei Hagi, scor 5-6, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost 3-3.

La categoria 2016, Premier a jucat din nou în finala mică, ieșenii fiind învinși de Juniorul Bârlad cu 4-1.

La categoria 2015, echipa academiei Premier s-a clasat pe locul 5, iar la 2012 pe locul 6.

De menționat că toți copiii participanți au plecat de la Iași cu câte o medalie, iar echipele clasate pe primele 4 locuri au primit cupe și diplome.

Lovitura de începere a turneului a fost dată de Vlad Mocanu, campion mondial la minifotbal în Emiratele Arabe Unite. Vlad a fost component al echipei de seniori Premier Iași, campioana Iașiului la minifotbal.

Sponsorii și partenerii turneului: Primăria Comunei Miroslava, Premier Design Studio, Premier Concept Store, Merlins și Vitaminax, Logotex, Echipamente Sportive Joma Iași, Tuffli, Pop Cola, Trofez, Alt Restaurant.ro, Noire, Radio HIT.

 

Rezultatele înregistrate în finalele celor patru categorii la turneul Premier Junior Cup:

 

Categoria 2012

Finala mare: Academia Gheorghe Hagi – Real Junior Vaslui 0-0, 4-3 la loviturile de departajare

Finala mică: Lions București – Transilvania Bistrița 2-1

Clasament final: 1. Academia Gheorghe Hagi, 2. Real Junior Vaslui, 3. Lions București, 4. Transilvania Bistrița.

 

Categoria 2013:

Finala mare: Juniorul Botoșani – Lions București 2-0

Finala mică: Academia Gheorghe Hagi – ACS Premier Iași 3-3, 6-5 la loviturile de departajare

Clasament final: 1. Juniorul Botoșani, 2. Lions București, 3. Academia Gheorghe Hagi, 4. ACS Premier Iași.

 

Categoria 2015

Finala mare: Micii Campioni Iași – Luceafărul Cluj 3-2

Finala mică: Tigers Vaslui – Viitorul Iași 4-3

Clasament final: 1. Micii Campioni Iași, 2. Luceafărul Cluj, 3. Tigers Vaslui, 4. Viitorul Iași.

 

Categoria 2016

Finala mare: Academia 82 Iași – Luceafărul Cluj 5-2

Finala mică: Juniorul Bârlad – ACS Premier Iași 4-1

Clasament final: 1. Academia 82 Iași, 2. Luceafărul Cluj, 3. Juniorul Bârlad, 4. ACS Premier Iași.

(Narcis POHOAȚĂ)