Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Tiberiu Stoian, directorul general al grupului Exonia din Iaşi solicită ca personalul direct productiv din companiile industriale să aibă prioritate la vaccinare

  • ianuarie 08, 2021
  • Cincu Violeta

Tiberiu Stoian, directorul general al grupului Exonia din Iaşi, unitate care produce ambalaje, a declarat că a transmis o scrisoare deschisă către premierul Florin Cîţu, ministrul Economiei Claudiu Năsui şi ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu prin care solicită ca personalul direct productiv din companiile industriale să aibă prioritate la vaccinare.

Stoian susţine că angajaţii din fabrici ar trebui să intre la vaccinare imediat după imunizarea personalului medical şi a categoriilor cu risc crescut.

„Această măsură va permite asigurarea continuităţii producţiei şi livrărilor dar şi menţinerea locurilor de muncă. Alături de turism, transporturi şi horeca, producţia industrială din România a fost lovită dur de criza provocată de coronavirus. Urmare a contaminării unui procent a forţei de muncă, capacitatea noastră de producţie a scăzut, în unele perioade fiind nevoiţi fie să sistăm activitatea fabricilor, fie să renunţăm la programul de lucru în trei schimburi, măsuri care au generat pe de o parte prejudicii importante, pe de altă parte imposibilitatea onorării comenzilor de ambalaje, generând grave sincope în activitatea producătorilor produselor de primă necesitate care necesită inevitabil ambalare”, afirmă directorul general al firmei Exonia Iaşi, Tiberiu Stoian.

El consideră că unda de şoc din economie se resimte deja, dar o imagine mai exactă o vom avea în vară.

Grupul Exonia din Iaşi a fost fondat în anul 2003, iar în prezent include două fabrici de ambalaje biodegradabile la Iaşi, cu o capacitate de producţie anuală de 3.500 de tone. Sursa_News.ro