Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

„Te despart de nu te vezi” vine la Iași pe 22 noiembrie

  • noiembrie 21, 2023
  • Diana Nechita

Te despart de nu te vezi vine la Iași. Când? Pe 22 noiembrie, la Cinema Victoria, de la ora 19.30.  Cosmin Seleși, Paul Ipate și Monica Odagiu fac un adevarat tur de forță în care răsturnările de situație se petrec o dată la 2-3 minute.

„Eu sunt moldovean, sunt din Roman, am familie în Iași, am prieteni foarte mulți în Iași. Tocmai ce am lucrat în Iași și mi-e foarte familiar și foarte drag orașul. simt chiar ca la mine acasă. Rolul comediei este cel dintotdeauna și în principiu al teatrului, nu doar al comediei. Ca în momentul în care intrăm în acel spațiu, în acea sală, ca public, să ieșim din cotidian, din civil, să intrăm într-o altă lume, într-o lume magică, o lume de vis, astfel încât atunci când părăsim sala să o părăsim mai buni, mai pozitivi. Este o comedie uriașă. În Franța se joacă de peste 10 ani de zile cu casa închisă, se râde copios. Mesajul este unul foarte frumos și emoționant, iar colegii mei fac o treabă excepțională, iar eu pot să le transmit că noi încă mai descoperim lucruri și râdem în scenă, pentru că atât de ofertante sunt rolurile astea și atât de bune piesa asta”, a spus actorul Paul Ipate.

Textul propune situații cu adevărat la limită, unde intensitatea jocului actoricesc, capacitatea actorului este pusă la încercare.

Întotdeauna m-am simțit bine la Iași. Întotdeauna publicul de la Iași l-am simțit foarte dornic, ca o clasă de elevi care așteaptă profesorul la clasă. Știi, așa e publicul de la Iași. Intri și abia aștept. Știi genul ăla de public însetat? Se vede e un public consumator de teatru. Ieșenii să vină să își mai descrețească puțin frunțile la teatru și să nu lase teatru pe locul trei. Uneori. O gură de aer, o călătorie într-o poveste frumoasă în care să și râzi foarte mult, cred că ajută mai ales la ritmul de viață pe care îl avem noi. Uneori, ruperile acestea și plăcute cred că fac foarte bine vieții noastre cotidiene și e păcat să nu vină să vadă teatru, comedie, bucurie, altă energie”, a declarat actorul Cosmin Seleși.

Este o comedie, o comedie foarte bună. Teatru e viu, teatru se întâmplă acum. Plătești un bilet și vii în seara asta să ne vezi la teatru și pleci de acolo transformat. Cred ar trebui ne luptăm în continuare pentru pentru meseria asta, pentru cultură că e foarte important mergem la teatru, citim, vedem filme, mergem la muzee. Te despart de nu te vezi este o comedie excelentă și trebuie neapărat să veniți să ne vedeți. De abia așteptăm să ne întâlnim cu voi. E o comedie foarte mișto și este unul dintre spectacolele mele de suflet, iar pentru noi, ca actori, e foarte ofertant”, a spus actrița Monica Odagiu.