Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Studenții Universității Tehnice din Iași au ocupat locul II la competiția internațională Design&Construct 2022

  • mai 19, 2022
  • Diana Nechita

O echipă de studenți de la Facultatea de Construcții și Instalații a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a reușit să construiască cel mai rezistent pod înscris la competiția internațională „Design&Construct 2022”, organizată la Universitatea Bogazici din Istanbul.

Podul, de doar 79 de kilograme, a reușit să susțină 1.250 de kilograme. Munca pentru podul final a fost de aproximativ 7 luni de zile iar asamblarea lui durează în jur de 40 de minute. Ieșenii s-au întors cu premiul 2 respectiv suma de 6.000 de lire turcești, din 12 echipe concurente, primul loc fiind adjudecat de o echipă din Turcia.

„Ei trebuie să proiecteze un pod, după o temă de proiectare, clară, foarte riguroasă. Apoi după partea de proiectare și aprobarea proiectului de organizatorii din Turcia , ei trebuie să își pună mintea și abilitățile la contribuție pentru a executa acest pod și aici intervine partea de a lucra efectiv cu metalul în cazul de față și a măsura, a tăia, a suda”, a declarat Gheorghiță Boacă, profesor UTI.