Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Sportivii secției de badminton de la Politehnica Iași, nerăbdători să revină la concursuri după mai mult de un an de pauză. Alina Popa: ”Avem mare poftă de concursuri, nu am mai participat din 2019 la competiții”. Sportivii ieșeni s-au mutat cu antrenamentele la Tomești. Ce lot are la dispoziție antrenoarea Alina Popa

  • ianuarie 27, 2021
  • Narcis Pohoata

Secția de badminton a clubului Politehnica Iași a fost una dintre cele mai văduvite ale clubului, ba chiar din întreaga țară în anul 2020. Asta pentru că sportivii pregătiți de Alina Popa au reluat foarte târziu pregătirile după starea de urgență, abia în luna noiembrie. Fosta mare campioană Alina Popa și elevii săi se pregătesc în Sala Polivalentă de la Tomești pentru primul concurs al anului, programat în luna martie.

”Noi am reluat antrenamentele la Tomești, după un an total diferit față de ceilalți ani, cu o pauză competițională care a durat chiar tot anul și o pauză de antrenamente de câteva luni bune în sală. Am reușit de la sfârșitul lunii noiembrie să intrăm în sală la Tomești, și vreau să mulțumesc pe această cale administrației locale de acolo pentru înțesă ne antrenăm în Bulgaria, în luna iulie, crezând că se vor relua competițiile mai devreme în România. Noi am fost singurul club din țară cu o pauză atât de mare. Toți ceilați au găsit soluții să se antreneze, numai noi nu am găsit nicio variantă. Chiar îmi pare rău că nu m-am gândit mai devreme să apelăm la colegii din Bulgaria”, a declarat la Radio HIT prfim, dar sper ca până începem concursurile să ajungem aproape de forma la care am fost. Cred că fizic vom ajunge acolo unde am fost anul trecut. Partea bună este că avem mare poftă de concursuri, avem chef de joc după atâta timp fără concursuri. Vom vedea mental cum stăm”.

Lot mai numeros în acest an

Lotul secției ieșene de badminton a suferit modificări în acest an, cel de anul trecut fiind completat cu juniori de perspectivă, ar și cu un campion venit de la Galați. ”Suntem mai mulți sportivi, și din țară și de pe plan local. Ca urmare a colaborării cu clubul Preventis noi avem și sportivi cu dublă legitimare cu Politehnica, pentru competițiile de performanță. Suntem cei care am fost anul trecut, băieții Vitalie Izbaș, Vladimir Leadavschi, Matei Droancă și a mai venit Cosmin Hâncu, la seniori. La fete suntem Irina Călin și eu, iar la juniori îi avem pe Matei Mardare, Robert Popa, Călin Diaconița, nou-venit, Miruna Nechifor, nouă și Andrei Zubcu, nou-venit. Cosmin Hâncu vine din Galați, este student la Iași, fost campion național la juniori și tineret. Iar juniorii sunt cresUnder 17, Under 15 și Under 13 ani. Sperăm ca anul acesta dacă se dezmorțesc lucrurile și reușim să ținem calendarul competițional, care deocamdată este provizoriu, să aliniem în țară undeva la 15 sportivi la concursuri, la diferite categorii de vârstă”, a mai spus Alina Popa, care nu se gândește încă la obiective, principala preocupare fiind ca sportivii săi să fie săni. ”Sincer, nu m-am gândit la nimic legat de obiective, nici nu știm cum se vor desfășura competițiile. Dacă va fi nevoie de test sau nu va fi nevoie. Eu pot să-mi propun locul 1 la dublu băieți, dar dacă băieții vor fi pozitivi înainte de concurs degeaba îmi propun eu. Sunt atâtea necunoscute încât e greu. Cel mai important este să intrăm oarecum într-o normalitatândi apoi și la obiective. Dar important este să ne putem antrena și să putem merge la competiții. Și așa de la 5 antrenamente pe săptămână facem doar 3 deocamdată, pentru că nu avem ore disponibile foarte potrivite, avem până la 10 seara. Nici asta nu e ok, dar mă bucur că putem intra în sală și putem ține racheta în mână”, a mai spus Alina Popa.

(Narcis POHOAȚĂ)