Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Sportiva ieșeană Maria Gaftea a impresionat la turneul internațional de tenis de masă din Antalya, unde a obținut patru medalii de aur și una de bronz! Transfer nou pentru echipa Politehnica Iași, care va ataca și în acest sezon promovarea în Superligă

  • octombrie 14, 2021
  • Narcis Pohoata

Maria Gaftea, antrenoare și jucătoare la clubul Politehnica Iași, continuă să impresioneze la turneele internaționale de tenis de masă pentru veterani. Recent, sportiva ieșeană a participat la un puternic turneu în Antalya, Turcia, regiunea Kemer, unde a avut evoluții de excepție, reușind să urce pe podium la toate categoriile la care a concurat. Maria a obținut patru medalii de aur, două la individual și două la dublu feminin și una de bronz, la dublu mixt.

La simplu, sportiva ieșeană a cucerit aurul la open over 50 și simplu 60, iar la dublu a obținut tot două medalii de aur, la aceleași categorii, alături de partenera sa Isik Ertufan, din Turcia. Maria Gaftea a obținut cea de-a cincea medalie la dublu mixt, alături de sportivul turc Murat Eris.

”Pentru mine este al optulea an în care particip la acest turneu internațional din Kemer, inclus în calendarul ITTF, un turneu foarte important. M-am pregătit mai mult decât de obicei pentru această participare, iar rezultatele au fost pe măsură, pentru că am reușit să obțin medalie la toate categoriile la care am concurat. De anul acesta am urcat la categoria 60 de ani, dar am concurat și la o categorie mai mică – 50 și am reușit să obțin două medalii de aur la dublu, alături de prietena mea Isik Ertufan, dar și două medalii de aur la simplu. În mod normal, la Europene și Mondiale fac dublu cu ieșeanca mea Marina Vintilă, stabilită în Spania, dar la turneele din Turcia joc la dublu de fiecare dată cu prietena mea Isik Ertufan. La dublu mixt am jucat tot cu un turc, Murat Eris, un arhitect care locuiește de doi ani în România, la București. Am jucat bine, dar am pierdut în semifinale la un dublu tânăr din Kazahstan, la capătul unui meci extrem de spectaculos. Mă bucură aceste rezultate, a fost cel mai bun bilanț al participărilor mele la acest turneu din Antalya, unul de tradiție, foarte puternic”, a declarat Maria Gaftea la Radio HIT.

Politehnica Iași își propune promovarea în Superligă în acest sezon

Abia revenită acasă din Antalya, Maria Gaftea a început pregătirile pentru primul turneu al sezonului în Divizia A feminină de tenis de masă, cel de la Moinești, programat în acest week-end. Sportiva și antrenoarea de la Politehnica Iași spune că obiectivul pentru acest sezon este promovarea în Superligă.

”Sunt foarte focusată pe turneul acesta de la Moinești, unde ne dorim o clasare în primele patru. Îmi doresc foarte mult anul acesta să revenim în Superligă, consider că Iașiul merită să aibă o echipă în Superligă la tenis de masă. În sezonul trecut am pierdut barajul cu Slatina, dar echipa pe care o avem acum la Politehnica Iași ne îndreptățește să sperăm la promovare. Acum avem un prim turneu, mai avem unul în februarie, iar în martie-aprilie se vor disputa meciurile de baraj, semifinalele și finalele”, a mai spus Maria Gaftea

Jucătoare nouă la Politehnica Iași

Antrenoarea ieșeană a precizat că a întărit echipa de la clubul Politehnica cu o tânără de 18 ani din Constanța, care evoluează și pentru un club din Spania.

”Am o echipă bună, omogenă, am reușit să aduc și jucătoare nouă, de la Constanța, care evoluează și în Spania. Claudia Caragea are 18 ani, este buzoiancă la origine, dar stă în Constanța, unde este și studentă și sunt convinsă că ne va ajuta mult. O mai avem pe moldoveanca mea Vlada Caraulnaia și pe ieșeanca mea Andreea Postudor, care din fericire nu a mai plecat din țară și a rămas la echipă. Cu mine rezervă, avem în momentul de față o echipă puternică, cu care putem ataca promovarea”, a conchis Maria Gaftea.

(Narcis POHOAȚĂ)