Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Spitalul de la Lețcani are nevoie de personal și de paturi pentru a funcționa la capacitate maximă

  • octombrie 18, 2021
  • Diana Nechita

În momentul de față, la Spitalul Modular de la Lețcani sunt îngrijiți 40 de pacienți cu forme medii spre severe la Lețcani și 28 de pacienți se află internați la secția de terapie intensivă. Media de vârstă este cuprinsă între 40 și 75 de ani. Pentru ca spitalul să funcționeze la capacitate maximă este nevoie în continuare de personal. La momentul actual, la unitatea din Lețcani lucrează 95 de persoane. Conducerea spitalului are planuri de operaționalizare a unui număr suplimentar de paturi, astfel încât să ajungă la capacitatea de 48 de paturi de terapie intensivă, deci încă 20 de paturi de terapie intensivă sunt planificate pentru a fi deschise.

„Peste 99% din pacienți nu sunt vaccinați. În sarcina noastră este managementul secției de la Lețcani, cu asigurarea materialelor sanitare și a medicamentelor. Am detașat cadre medicale cu experiență în îngrijirea pacienților COVID-19 încă de la începutul pandemiei. Discutăm despre trei medici specializați în boli infecțioase, un medic ATI supraspecializat pe îngrijirea pacienților COVID-19, două asistente șefe, una de boli infecțioase și una de terapie intensivă, toate aceste cadre medicale având o expertiză foarte mare în ceea ce reprezintă îngrijirea pacienților. În cadrul spitalului de la Lețcani este nevoie în continuare de personal, numărul maxim de pacienți care pot fi îngrijiți la Lețcani este de 70 pentru formele medii și severe. Pentru a putea ajunge la capacitatea de îngrijire este nevoie de personal medical, care în momentul de față nu este disponibil. Avem suportul colegilor celor de la MApN, dar și medicilor, fraților noștri basarabeni. Vor veni un număr de 22 de cadre medicale, format din medici ATI, asistente ATI și asistente pentru sectorul de Boli Infecțioase”, a transmis Florin Roșu, ”, a transmis Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

„Am operaționalizat o parte a paturilor secției de la Lețcani care aparține Spitalului de Boli Infecțioase de la Iași. În prezent avem 28 de paturi de terapie intensivă cu bolnavi cu formă critică de boală, 28 sunt asistați din punctul de vedere al ventilației, forme grave și foarte grave de boală. Un alt număr de 39 de pacienți sunt internați în prezent în sectorul de forme medii și din totalul de 40 de paturi care sunt puse la dispoziție, urmează să fie transferat cel de-al 40-lea pacient în cursul zilei de astăzi. În total, își desfășoară activitatea la Lețcani 95 de persoane, atât personal medical, cât și personal auxiliar și personal administrativ de sprijin. Ca și proveniență, acestea sunt persoane din spitalele din regiunea Iași care au fost detașate prin eforturile considerabile ale conducerii DSP Iași. Sunt persoane care sunt angajate ale Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și 35 de cadre militare din Ministerul Apărării Naționale, care sunt detașate de săptămâna trecută. Avem planuri de operaționalizare a unui număr suplimentar de paturi, astfel încât să ajungem la capacitatea de 48 de paturi de terapie intensivă, deci încă 20 de paturi de terapie intensivă sunt planificate pentru a fi deschise”, a transmis dr. Daniel Derioiu, Directorul medical al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov.