Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Secretarul american de Stat aflat în vizită la Kiev îi cere lui Vladimir Putin „să aleagă calea pașnică a diplomației”

  • ianuarie 19, 2022
  • Radu Cucuteanu

Vizita Secretarului de Stat este considerată o demonstrație de susținere pentru Ucraina. Anthony Blinken a afirmat și el, ca și secretarul de presă al Casei Albe, că Ucraina poate fi atacată în orice moment de Rusia.

Administrația președintelui Biden a confirmat că a oferit 200 de milioane de dolari sprijin pentru armata ucraineană. Deși suma a fost aprobată încă din decembrie, oficialii au așteptat ca Blinken să ajungă la Kiev pentru a face publică informația: „Susținem suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și vom continua să oferim statului ajutorul de care are nevoie“, potrivit unui oficial american citat sub protecția anonimatului de France 24.

Secretarul de Stat a comentat că Moscova urmărește să crească și mai mult numărul efectivelor militare de la granița cu Ucraina, care deja numără peste o sută de mii de militari: „Știm că există planuri în acest sens, care vor fi anunțate cu puțin timp înainte. Acest lucru îi dă președintelui Putin capacitatea de a lua acțiuni agresive împotriva țării vecine, tot cu un preaviz din scurt”.

După ce va discuta cu președintele Zelenski și alți înalți oficiali ucraineni, Blinken va zbura la Geneva unde vineri se va întâlni cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Kremlinul a refuzat toate apelurile să retragă militarii din zona de conflict și a înaintat mai multe cereri pentru SUA și NATO, inclusiv o interdicție de suplimentare a armamentului și a trupelor în țările care au devenit membre ale Alianței după 1997.