Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Schimbul de generații este asigurat la secția de tir cu arcul de la CSM Iași. Cum au fost selectați în școli mai mulți copii talentați de către prof. Mihaela Frai

  • iulie 20, 2021
  • Narcis Pohoata

Schimbul de generații pare să fie asigurat la secția de tir cu arcul de la CSM Iași, mulți copii talentați fiind deciși să muncească și să calce pe urmele campionilor naționali de juniori și seniori. Dacă la Aninoasa s-ar remarcat recent juniorii și seniorii, care au obținut cinci medalii, trei dintre acestea fiind de aur, înaintea lor au trecut prin emoțiile concursurilor cei mai mici dintre sportivi, copiii, cadeții și juniorii mici pregătiți de Mihaela Frai și Constantin Frai.

Trebuie menționat faptul că mulți dintre copiii debutanți au fost descoperiți recent la o selecție efectuată în școli de către Mihaela Frai, nimeni alta decât soția antrenorului Constantin Frai.

”Recent au avut loc la Iași Campionatele Naționale pentru cadeți, juniori 2 și copii, unde am obținut rezultate notabile cu o garnitură tânără de copii, fiind ajutat și de soția mea Mihaela Frai, căreia vreau să-I mulțumesc. Ea a făcut o selecție la școlile unde predă Educație Fizică și Sport și am avut câțiva copii antuziaști care au venit la antrenamente, unii chiar și de lângă Iași, de la Vorovești, unde predă soția mea. Am făcut și noi un mic efort, atunci când copiii nu au avut timp să vină la antrenamente am mers noi la ei cu arcuri, panouri”, a declarat la Radio HIT antrenorul Constantin Frai.

”De curând căutam copii campioni… Felicitari arcașilor învingători, felicitări antrenorilor și tuturor celor care au contribuit la pregătirea unui campionat național pentru copii, cadeți, juniori II reușit. Țin să felicit în mod special elevii școlilor unde eu predau Educație Fizică și Sport, Școala Gimnazială „D. Anghel”, Cornești-structura Școala Primară Vorovești și Școala Gimnazială ”I. Neculce” – structura Școala Primară „Gh. Ghibănescu”, Iași, pentru rezultatele obținute, pentru curajul de a participa pentru prima dată într-o competiție națională de Tir cu Arcul, trecând peste toate temerile și îndoielile pe care le are orice copil sportiv începător. Felicitări, dragi copii, ați fost senzaționali, dovedind multă ambiție, determinare, perseverență! De asemenea, adresăm mulțumiri doamnei directoare Adriana Mărmurianu (Șc. Gimnazială „D. Anghel”, Cornești”), pentru susținerea activității noastre sportive în cadrul școlii, elevii arcași având posibilitatea astfel să se antreneze cât mai aproape de casă. Nu în ultimul rând, mulțumiri Clubului Sportiv Municipal Iași și antrenorului Constantin Frai pentru ajutorul oferit copiilor dornici să practice nobilul nostru sport”, a punctat și prof. Mihaela Frai.

Iată rezultatele înregistrate de copiii de la CSM Iași:

Copile

Locul 1: Tanana Alexandra – eleva cl a IV-a (a V-a), Scoala Primara Vorovești (Scoala „D. Anghel”, Cornesti);

Locul 2: Semeniuc Smaranda – eleva cl. a II-a (a III-a) la Scoala Primara EUROED, Iasi;

Locul 3: Trofin Ioana – eleva cl. a II-a (a III-a) la Scoala Primara Vorovesti;

 

Copii

Locul 1: Trofin Andrei – elev cl. a IV-a (a V-a), Scoala Primara Vorovești (Scoala „D. Anghel”, Cornesti);

Locul 2: Drănceanu Luca – elev cl. a II-a (a III-a) la Scoala Primara Vorovești;

Locul 3: Agrapinei Robert – elev cl. a II-a (a III-a) la Scoala Primara „Gh, Ghibanescu”, Iasi.

 

Cadete:

– Busuioc Corina loc III

– Busuioc Corina /Hutanu Gabriel loc III echipe mixte

(Narcis POHOAȚĂ)