Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Schimb de generații la secția de haltere a clubului CFR Iași. Bronz la debut pentru Ștefan Ciulu, la ”Speranțe Olimpice”. Antrenorul emerit Dănuț Fron, concluzie tristă: ”Din păcate, copiii nu mai sunt dornici să facă sport”

  • noiembrie 25, 2021
  • Narcis Pohoata

Deși practică halterele de puțin timp, tânărul sportiv ieșean Ștefan Ciulu a reușit să urce pe podium la ”Speranțe Olimpice”, o secțiune a debutanților din cadrul Campionatul Național de haltere ce a avut loc recent la Bascov, în județul Argeș.

În vârstă de 12 ani, Ștefan a fost selecționat în urmă cu o lună de către antrenorul emerit Dănuț Fron, la clubul CFR Iași, iar la Bascov a reușit să obțină medalia de bronz la categoria 55 kg, la primul său concurs.

Antrenorul Dănuț Fron speră ca noua generație de copii să reziste rigorilor sportului de performanță și să ducă tradiția mai departe la clubul CFR Iași.

”Ultima competiție din acest an, cea a speranțelor olimpice, rezervată juniorilor 3, a reprezentat un foarte bun examen pentru copiii pe care i-am selectat recent la secția de haltere a clubului CFR Iași. Ștefan Ciulu, un copil de doar 12 ani, a avut o evoluție bună, care promite și a obținut medalia de bronz la categoria 55 kg, fiind propus pentru selecție la Centrul Olimpic de la Bistrița. Pe 15 septembrie am început o selecție în școlile din Iași, am reușit să aduc în sală mai mulți copii cu calități și sper ca aceștia care au rămas să continue să facă sport de performanță. Pe lângă Ștefan Ciulu, mai sunt în sală și câteva fetițe cu reale calități, Păun Andreea, Gherasim Ștefana, Agrigoroaie Denisa și Agrigoroaie Maria, cu care anul viitor sper să putem obține medalii la Campionatele Naționale de cadeți”, a declarat la Radio HIT antrenorul emerit Dănuț Fron.

”Copiii nu vor să mai facă sport”

Acesta spune că tot mai puțini copii vin să facă sport. ”Din păcate, copiii cu care am obținut rezultate frumoase în ultima perioadă au decis să abandoneze sportul de performanță, au plecat la muncă în altă țară după ce au terminat școala. Astfel, am fost nevoit să fac o nouă selecție și să caut copii talentați. Mă bucur că am găsit acești copii, dar mă întristează și faptul că foștii sportivi s-au retras. Ei ar fi trebuit să-și ducă misiunea până la capăt, pentru că aveau calități. Din păcate, copiii nu mai sunt predispuși la a mai face sport, dar noi, antrenorii, avem datoria să căutăm în permanență tineri și să-i convingem să vină la sală, să facă sport. Ei trebuie să înțeleagă că sportul modelează caractere și îi poate împlini ca oameni, îi formează pe copii pentru viață”, a punctat Dănuț Fron.

(Narcis POHOAȚĂ)