Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Șase focare COVID-19 în Iași

  • ianuarie 31, 2022
  • Radu Cucuteanu

Direcția de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a șase focare de COVID-19 la nivelul județului Iași. Toate se află în municipiul Iași.

La Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” – Secția Neonatologie sunt nouă cazuri (șapte nou-născuți și două asistente). Personalul a fost izolat la domiciliu, iar nou-născuții în secție și monitorizare.

La DGASPC Iași – Centrul Gulliver sunt opt (șapte beneficiari și un salariat) bolnavi. Salariații sunt izolați la domiciliu, iar beneficiarele în centru.

La DGASPC Iași – Centrul de Servicii Sociale „Maternus”, sunt alte șase cazuri (patru beneficiari și doi salariați). Salariații sunt izolați la domiciliu, iar beneficiarele în centru.

La Spital de Neurochirurgie, Secția Neurochirurgie 2, sunt 12 bolnavi (cinci angajați și șapte pacienți). S-a procedat la izolarea persoanelor pozitive, efectuarea dezinfecției și retestarea contacților.

Tot la Spital de Neurochirurgie, pe Secția Neurochirurgie 3, sunt cinci cazuri (trei pacienți și doi angajați). S-a procedat la izolarea persoanelor pozitive, efectuarea dezinfecției și retestarea contacților.

Iar la Spitalul clinic „Dr. C.I. Parhon”, la Secția Urologie, sunt șapte pacienți bolnavi de COVID-19. S-a decis sistarea internărilor elective cu asigurarea urgențelor, monitorizarea contacților, dezinfecția terminală și triajul epidemiologic.