Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Rusia: reporterii care scriu despre programul spațial

  • octombrie 13, 2021
  • Radu Cucuteanu

Rusia a interzis deja relatările despre activitățile spațiale ce conțin informații secrete. Dar acum o nouă lege cuprinde în această prohibiție o diversitate de știri legate de spațiu. Practic, orice persoană din Rusia care scrie despre orice ar putea avea legătură cu activitățile militare sau spațiale ale Rusiei va fi considerată spion străin.

Va fi obligatorie afișarea unui avertisment la orice articol, postare pe social media etc: „Acest material a fost creat sau distribuit de Canale Mass Media Străine, funcționând în capacitate de agent străin și/ sau entitate legală rusă funcționând în capacitate de agent străin”, arată Ars Technica.

Deși există teoretic o deosebire între programele spațiale și civile rusești față de cele militare, ele sunt atât de legate încât este aproape imposibil să le deosebești. Legea poate fi găsită aici. Cuprinde o listă de 60 de subiecte privind activități militare și civile pentru care reporterii trebuie să se declare „agenți străini”.

Legea a avut efecte imediate în Rusia: un cunoscut blogger privind știrile spațiale, Katia Pavlușcenko, a anunțat imediat pe Twitter că nu va mai trata activitățile spațiale rusești. Și probabil că acesta este numai începutul.