Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Rusia anunță că va fi nevoită să răspundă la candidatura Finlandei la NATO cu „măsuri militare de retorsiune”

  • mai 13, 2022
  • Diana Nechita

Kremlinul consideră că decizia Finlandei de a adera la NATO este o amenințare la adresa Rusiei și că extinderea alianței militare nu va spori stabilitatea și securitatea în Europa sau în restul lumii. Ca răspuns la anunțul anterior al Finlandei privind intenția de a solicita aderarea la NATO, Rusia a anunțat că „este pregătită să dea cel mai decisiv răspuns oricărei părți care încearcă să se implice în Ucraina și să împiedice operațiunea militară specială”.

Un apropiat al lui Putin afirmă că NATO riscă un conflict direct cu Rusia și potențiale „consecințe dezastruoase”. Un comandant de marină de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol a cerut ajutorul miliardarului Elon Musk. O altă amenințare tocmai a venit de la Moscova ca răspuns la decizia Finlandei de a încerca să se alăture alianței militare NATO.

„Aderarea Finlandei la NATO reprezintă o schimbare radicală în politica externă a țării. Rusia va fi forțată să ia măsuri de retorsiune, atât de natură tehnico-militară, cât și de altă natură, pentru a opri apariția amenințărilor la adresa securității sale naționale”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.