Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Român ucis de pirați pe un petrolier lângă Oman

  • iulie 30, 2021
  • Radu Cucuteanu

Un cetățean român și-a pierdut viața în urma unui atac al piraților asupra unui petrolier care se afla în largul coastelor Sultanatului Oman.

De asemenea, a fost ucis și un cetățean britanic. Decesele au fost confirmate de operatorul petrolierului Mercer Street, armatorul Zodiac Maritime. Anterior AFP a transmis că un petrolier fără încărcătură la bord a fost atacat joi în largul coastelor Sultanatului Oman.

Potrivit site-ului UKMTO, un organism de luptă împotriva pirateriei subordonat Royal Navy, atacul a fost semnalat joi seara, la circa 152 mile marine (280 km) de coastele Omanului.

„Avem informații despre un atac împotriva unei nave comerciale în largul coastelor Omanului”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Marea Britanie, adăugând că serviciile sale din regiune „investighează cazul”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Pe Twitter, armatorul Zodiac Maritime, cu sediul la Londra, a confirmat „suspiciuni de piraterie” la bordul M/T Mercer Street.

„În momentul incidentului, nava se afla în nordul Oceanului Indian, navigând dinspre Dar es Salaam”, în Tanzania, spre Fujairah (Emiratele Arabe Unite) „fără încărcătură la bord”, a adăugat el.

Proprietarul este japonez, iar nava administrată de Zodiac Maritim, care aparţine aparţine omului de afaceri israelian Eyal Ofer, aflat pe poziţia a 197-a în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 11,3 miliarde de dolari, potrivit AFP.