Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Roma: funeralii de stat pentru David Sassoli

  • ianuarie 14, 2022
  • Radu Cucuteanu

Funeraliile de stat pentru fostul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, au avut loc vineri la Roma, în prezența președintelui italian Sergio Mattarella și a altor înalți oficiali de stat, precum și a liderilor instituțiilor europene.

Funeraliile de stat s-au desfășurat la Basilica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri din Roma.

„Președintele Republicii Italia, Sergio Mattarella, și deținătorii celor mai înalte funcții oficiale din instituțiile italiene și europene au fost prezenți. Instituțiile UE au fost reprezentate de președintele în exercițiu al Parlamentului European, Roberta Metsola, președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, liderii grupurilor politice din Parlamentul European și oficialii de rang înalt din Parlament”, arată un comunicat al Parlamentului European.

Membrii Parlamentului European vor ține un serviciu memorial pentru David Sassoli pe 17 ianuarie, la deschiderea sesiunii plenare din Strasbourg. Va avea loc în prezența președinților UE, fostului premier și europarlamentar italian Enrico Letta și a președintelui francez Emmanuel Macron.

David Sassoli a murit marți dimineață la ora 02:15, ora României, în Italia. Avea 65 de ani. Acesta era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicații grave cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.