Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Rezultat de excepție pentru copiii de la Steaua Magică Iași. La prima lor experiență în străinătate, elevii lui Andrei Dăscălescu au obținut medaliile de bronz la turneul internațional ”Dragan Mance Cup”, desfășurat la Belgrad

  • iunie 21, 2022
  • Narcis Pohoata

Clubul de fotbal Steaua Magică Iași a participat cu grupa Under 9 (copii născuți în 2013 și mai mici), în week-endul trecut, la turneul internațional ”Dragan Mance Cup”, competiție desfășurată în Serbia, la baza sportivă a clubului Partizan Belgrad.

Au participat 200 de echipe din 14 țări de pe 3 continente la categoriile 2010-2014, iar la Under 9 s-au înscris 40 de formații. Acestea au fost repartizate în 8 grupe de câte 5, primele 2 mergând mai departe.

Copiii de la Steaua Magică Iași, pregătiți de antrenorul Andrei Dăscălescu, au avut evoluții foarte bune la primul lor turneu în străinătate și au reușit să încheie pe podium, după un parcurs cu șase victorii și două înfrângeri, golaveraj 16-9.

În Grupa B, Steaua Magică Iași a debutat cu două victorii, 3-0 cu muntenegrenii de la Zlatna Lopta și 5-1 cu sârbii de la Fortuna Partizan, după care a urmat un duș rece, 0-5 cu gazdele de la Partizan Belgrad. În ultimul meci din grupă, micii fotbaliști ieșeni au învins echipa sârbă Cankovic cu scorul de 3-0 și s-au calificat în optimile de finală de pe locul 2.

În optimi, elevii lui Andrei Dăscălescu au trecut cu 1-0 de FK TSC Backa Topola, o echipă a minorităților maghiare din Serbia, iar în sferturi ieșenii s-au impus cu același scor în fața formației sârbe Sloboda.

În semifinale, copiii de la Steaua Magică au dat peste cea mai puternică echipă a turneului, Benfica Lisabona, în fața căreia au cedat cu scorul de 1-3, la capătul unui meci spectaculos. Benfica avea să câștige ulterior turneul la categoria 2013, 2-0 în finală cu Cukaricki.

În finala mică, micii fotbaliști de la Steaua Magică au învins cu 2-0 echipa sârbă FK Real Lazarevac și au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Antrenorul Andrei Dăscălescu a avut la dispoziție următorul lot de jucători: Lature Zaharia Alexie, Moraru Rareș – portari, Dăscălescu Patric, Ungureanu Alex, Liteanu Teodor, Catană Angelo, Andriași Fabian, Caras Alexandru, Gheorghiță Matias, Sturza Maximus, Onofrei Mihai și Struț Teodor.

”Chiar dacă am obținut medaliile de bronz, pentru noi este ca și cum am fi câștigat aurul. A fost primul nostru turneu internațional, prima ieșire în străinătate a copiilor, iar experiența a fost extraordinară. Am încercat să ne vedem valoarea la nivel european și se pare că suntem acolo, sus, foarte aproape de echipele puternice. Au fost emoții pentru copii, dar și pentru părinți, și pentru mine, ca antrenor, pentru că am mers în necunoscut, nu cunoșteam adversarii, însă știam că sunt echipe de top, după numele cluburilor. A fost un turneu exemplar organizat, atât copiii, cât și întreg staff-ul au acumulat o experiență care ne va ajuta pe viitor”, a declarant la Radio HIT antrenorul Andrei Dăscălescu.

Reveniți acasă, copiii de la Steaua Magică Iași se pregătesc acum pentru un puternic turneu ce va avea loc în luna septembrie, la Bergamo, în Italia. Acolo, micii fotbaliști de la Steaua Magică vor întâlni echipe precum Inter Milano, Juventus Torino, AC Milan, Bologna, Atalanta, Roma, Venezia sau Brescia.

(Narcis POHOAȚĂ)