Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Revenire spectaculoasă pentru rugbiștii ieșeni în fața propriilor suporteri. Politehnica Iași – RC Gura Humorului 38-18, într-un meci disputat sâmbătă, pe Stadionul Tepro

  • octombrie 10, 2021
  • Narcis Pohoata

După aproape patru ani de pauză, iubitorii rugbiului din Iași au putut vedea din nou la lucru o echipă locală de seniori. Reînființată recent și înscrisă în returul Diviziei Naționale de Seniori, echipa de rugby XV a Politehnicii Iași a evoluat sâmbătă pentru prima dată pe teren propriu și a obținut o victorie spectaculoasă, 38-18 (19-13) cu RC Gura Humorului, într-un meci disputat pe Stadionul Tepro, în cadrul etapei a 4-a a returului.

Formația ieșeană pregătită de antrenorii Mihai Stuparu și Ioan Iftode a reușit 6 eseuri, prin Micu – 2, Nicuță, Fânariu, Deliu și David, 4 dintre acestea fiind transformate de Michiduță.

A fost un meci spectaculos, cu multe faze demne de Superligă, iar numărul destul de mare de spectatori demonstrează că sportul ieșean avea nevoie de o echipă de rugby XV.

”A fost un meci disputat, dar băieții au luptat foarte bine, și-au dorit foarte mult o victorie, în special cei care au evoluat la Gura Humorului și ne bucurăm pentru acest succes. Felicit întreaga echipă pentru efortul depus și pentru victorie. Mai avem de lucru, sunt conștient de lucrul acesta, diferența dintre Superligă și DNS este mare, dar cred că în doi ani vom avea o echipă competitivă de Superligă. Le mulțumim suporterilor pentru susținere, sper că au fost mulțumiți de spectacolul oferit. Sperăm să le mai putem oferi un meci pe teren propriu în acest an”, a declarat la final antrenorul Mihai Stuparu.

La rândul său, Corneliu Ghenea, președintele Asociației Județene de Rugby Iași a declarat: ”A fost minunat, sunt bucuros că am reușit să pornim această echipă și mă bucur foarte mult că a venit atâta lume astăzi la stadion. A fost un meci frumos, băieții s-au dăruit. Am văzut în tribune mulți oameni de la Primărie și Consiliul Județean, asta înseamnă că am putea avea susținere în continuare. Încercăm să mai aducem un meci acasă în acest an, pentru a le oferi un spectacol iubitorilor de rugby din Iași”.

Politehnica a evoluat în următoarea alcătuire: David, Goncear, Vieru-Găină – Fânariu, Vasilache – Holbocianu, Arariței, Chiriac – Ilie, Michiduță (căpitan) – Micu, Curcan, Deliu, Nicuță – Rusu. Rezerve au fost Bișoc, Ojog, Matei, Drăgan, Dimitriu, Buburuzan, Trandaf și Bolat.

Sâmbăta viitoare, echipa ieșeană va juca în deplasare cu RC Bârlad, în etapa a V-a a returului DNS.

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: Facebook Suporteri Rugby Politehnica Iasi.