Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Real Yry Team Iași participă la Campionatul Național de minifotbal de la Râmnicu Vâlcea

  • iulie 02, 2021
  • Narcis Pohoata

Râmnicu-Vâlcea găzduiește, de vineri până duminică, jocurile Campionatului Național de Minifotbal, ediția 2021. Competiția este organizată de către Federația de Minifotbal din România, cu sprijinul Primăriei Râmnicu-Vâlcea. Participă cele mai bune 16 echipe din țară iar campioana ne va reprezenta la EMF Champions League, la Rimini, în Italia.

La Campionatul Național de Minifotbal participă primele 15 clasate de la Supercupa României, competiție organizată de FMR, în perioada 4-6 iunie, la Oradea, precum și campioana locală de la Râmnicu-Vâlcea, FC Boromir.

Printre participante se numără și Real Yry Team Iași, echipă pregătită de Daniel Cantea și manageriată de Irina Cojocaru, sora lui Dan Ștefan Cojocaru.

Real Yry Team și-a obținut dreptul de a participa la Campionatul Național după ce s-a clasat pe locul 4 la Supercupa României de la Oradea, la începutul lunii iunie.

 

Prezentarea echipei Real Yry Team Iași

 

– Anul înființării: 2017

Palmares:

– Locul 3 în campionatul local de la Iași, 2020

– Locul 4 la Supercupa României, Oradea 2021

Jucători reprezentativi:

– Ioan Știrbets (42 ani), triplu campion european (2012-2014) cu echipa națională de minifotbal a României și de 4 ori campion național cu Magic Pizza Iași

 

– Ioan Grigoraș (51 ani), portar, de 4 ori campion al României, cu legendara echipă de la primele ediții de Campionat Național, Magic Pizza Iași

 

Lot jucători Real Yry Team Iași pe site oficial FMR:

Robert Asavoaei, Bogdan Botezatu, Ciprian Bucovanu, Ștefan Corjan, Răzvan Danciu, Andrei Dăscălescu, Ioan Grigoraș, Dragoș Iftimie, Toader Marciuc, Petru Mercaș, Mario Pipoș, Valentin Pricop, Răzvan Rusu, Alexandru Simionescu, Ioan Știrbets și Ștefan Tudorache.

 

Declarație de presă:

„Suntem o echipă tânără, înființată de numai 4 ani. Sfătuindu-mă cu fratele meu, Dan Cojocaru, cu antrenorul echipei, Daniel Cantea, fost jucător al Politehnicii Iași și cu prietenii mei, a luat naștere Real Yry Team. Am început în Liga a 2-a, Divizia Galactică de Bahlui, unde băieții mei să facă o mișcare, să stăm la o pizza și la o bere. Am promovat în Liga 1 următorul an și așa mi-a intrat “microbul” minifotbalului în sânge. Mereu le spun băieților mei: „ca să joci fotbal este foarte simplu, dar să joci un fotbal simplu, este cel mai dificil lucru!”

Supercupa de la Oradea a reprezentat, pentru noi, după un an și jumătate de pandemie, un punct de plecare pentru viitoarele noastre ambiții! Dorința mea cea mai mare, cu echipa Real Yry Team la Râmnicu-Vâlcea, ar fi ocuparea unui loc cât mai sus, chiar repetând performanța de la Oradea. Să rămânem aceeași echipă de prieteni, să nu renunțăm la autenticitatea noastră și să ajungem să fim întotdeauna învingători! Să nu ne mulțumim niciodată cu puțin, să nu primim lucruri dacă nu le merităm, să avem dorință permanentă de auto-depășire, ca să ne îndeplinim visele!” Irina Mihaela Cojocaru, manager Real Yry Team Iași.

 

Jocurile debutează vineri, 2 iulie, de la ora 15:00, la Arenele Traian și Oltenia Arena Sport.

 

Ploiești și Arad sunt singurele două orașe din țară care au câte două reprezentante la Campionatul Național, celelalte orașe reprezentate fiind: Târgu Mureș, Timișoara, Oradea, Iași, Drobeta Turnu Severin, Galați, Constanța, Rm-Vâlcea, Bacău, Sibiu, Brașov și Buzău.

Printre foștii fotbaliști cunoscuți de Liga 1 pe care avem șansa să-i vedem la „lucru” la Rm-Vâlcea, se numără: Florin Costea (FC Boromir), Florin Lovin (Golden Boys), Robert Lupu (AS Glissando – antrenorul echipei naționale de futsal), Norbert Varga (FC Premiere), Sebastian Huțan (AC Luciano) sau Claudiu Codoban (AEK Oradea).

Transmisia meciurilor este asigurată de către Oltenia TV, iar acestea vor putea fi urmărite pe pagina oficială de Facebook a FMR (@MinifotbalRomania) și pe canalul de Youtube „Oltenia TV”.

Finala competiției este programată pentru duminică, 4 iulie, de la ora 20:00, finală urmată de festivitatea de premiere.

Câștigătoarea Campionatului Național va avea dreptul de a achiziționa Licența de participare la EMF Champions League, competiția supremă la nivel de inter-cluburi, programată între 1 și 5 septembrie, la Rimini-Riccione, în Italia. Tot atunci este programată și EMF Eurocup, a doua competiție ca valoare a Federației Europene de Minifotbal, dar și EMF Masters Champions League, competiția rezervată jucătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani.

În ceea ce privește echipa națională de minifotbal a României, de 6 ori campioană europeană, aceasta va participa între 30 octombrie și 6 noiembrie, la Campionatul European, de la Kosice, din Slovacia. România este, în acest moment, vicecampioana Europei, de la turneul final din 2018, de la Kiev, din Ucraina.