Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Reacția lui Filip Jianu după ce a primit wild-card la turneul ATP Challenger 100 ”Concord Iași Open”: ”Este turneul cel mai drag mie!”

  • iulie 02, 2021
  • Narcis Pohoata
Filip Jianu (19 ani) abia așteaptă să ajungă la Iași după ce a aflat că a primit un wild-card pe tabloul principal de simplu și la a II-a ediție a „Concord Iași Open”, turneu cu statut ATP Challenger 100 (premii de 88.520 de euro), organizat de Concord Service Center în parteneriat cu Primăria Iași și Federația Română de Tenis.
„Pot să spun că turneul Concord Iași Open este unul dintre cele mai frumoase și bine organizate turnee la care am participat, Baza Ciric este extraordinară, hotelul – foarte bun, totul este bine pus la punct și jucătorii sunt tratați foarte bine, este o plăcere să participi”, a declarat Filip Jianu pentru site-ul turneului.
Filip Jianu a câștigat anul trecut meciul din primul tur și vorbește cum i-a influențat „Concord Iași Open” 2020 parcursul ulterior.
„Sigur că îmi doresc un parcurs cât mai bun la turneu în 2021, însă, indiferent de rezultat, este turneul cel mai drag mie, fiindcă atunci când am avut nevoie să fac trecerea din turneele ITF în turneele ATP, mai ales în anul pandemic 2020 cu puține turnee și deci liste cu jucători puternici, mi-a fost apreciată munca și valoarea și am primit o susținere concretă când am fost invitat să joc pe tabloul principal”.
Filip Jianu a avut o jumătate de an 2021 foarte încărcată, în care a jucat aproape săptămână de săptămână.
„Fără wild-card-uri la turnee mari este foarte, foarte greu de avansat pentru un jucător tânăr. Cei din țări cu turnee mari și cu wild-card-uri își permit să ia mai des pauze și să se antreneze. Este foarte greu din punct de vedere fizic să joci la foc automat, dar am observat la toți cei care au reușit să ajungă în top, fără prea multe wild-card-uri, că așa au fost nevoiți să facă, altfel riști să pierzi puncte și ajungi să te învârți într-un cerc între locurile 400 și 700 ATP!”, explică Filip Jianu, cel mai bine clasat tânăr jucător român, a doua rachetă a României, după Marius Copil.
Filip este pregătit de antrenorul Dacian Crăciun, iar săptămâna viitoare, când la Iași vor începe precalificările, va juca ori la Braunschweig (Germania), turneu Challenger 90 (premii de 66.640 euro), ori la Salzburg, turneu Challenger 125 (132.280 euro).