Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Răzvan Onea, la Rapid București. Prima reacție a antrenorului Costel Enache și ce spune conducerea clubului din Copou despre transfer

  • ianuarie 11, 2022
  • Narcis Pohoata

Curtat insistent în vară de Rapid București, fundașul dreapta Răzvan Onea va ajunge în cele din urmă la gruparea din Giulești, în această iarnă. Fotbalistul de 23 de ani al Politehnicii Iași nu se va mai prezenta miercuri la reunirea lotului, în Copou, urmănd să semneze, marți, cu Rapid.

Poli va primi 100.000 de euro pentru Onea, dar va păstra și un procent de 20 la sută dintr-un transfer ulterior.

Florin Briaur: ”Dorința noastră a fost să îl ținem pe Răzvan Onea, dar jucătorul nu mai vrea să joace în liga a doua”

Managerul echipei ieșene, Florin Briaur, a vorbit despre transferul lui Onea în Giulești, punctând însă că mutarea ar putea pica dacă Rapidul nu va achita suma solicitată de Poli Iași.

”Dorința noastră a fost să îl ținem pe Răzvan Onea, dar jucătorul nu mai vrea să joace în liga a doua. În vară, am reușit să îl convingem să continue la Iași, după retrogradarea în liga secundă, dar acum a spus chiar că e decis să renunțe și la fotbal, pentru că nu își mai găsește motivația de a juca într-un eșalon inferior. Până la urmă, trebuie să respectăm și dorința jucătorului. Dacă vom ajunge la o înțelegere cu clubul cu care negociem, vom păstra un procent important dintr-un viitor transfer. Transferul încă nu s-a făcut, dar suntem în tratative cu un club din Liga I”, a declarat managerul Florin Briaur.

Ce sfat îi dă antrenorul Costel Enache lui Răzvan Onea

Antrenorul Costel Enache este de părere că transferul lui Răzvan Onea la Rapid este un câștig pentru Poli Iași, care l-a transferat pe jucător în urmă cu doi ani și jumătate, de la o formație de Liga a 3-a, pentru suma de 10.000 de euro.

”Răzvan are oferte de la echipe din Liga I încă de astă vară. Cu toții am stabilit în cadrul clubului să forțăm cumva promovarea, chiar dacă nu am fost neapărat pregătiți și să-i păstrăm la echipă pe jucătorii reprezentativi Răzvan Onea și Francisc Cristea, care să fie ca niște simboluri pentru noi. Am ratat oarecum obiectivul și atunci am încercat să facem lucrurile de așa manieră încât să și câștigăm ceva. Răzvan a venit de la Liga a 3-a pe 10.000 de euro și pleacă pe 100.000, cred că e un câștig foarte-foarte bun pentru o echipă de Liga a 2-a și pentru un fundaș. La fel de adevărat este că și uman trebuie să vedem lucrurile. Dacă pot progresa jucătorii noștri, ne bucurăm pentru ei și clubul va ajuta întotdeauna jucătorii pentru a putea progresa. Nu sunt eu capabil să dau sfaturi, dar i-aș recomanda să rămână același jucător foarte-foarte serios în pregătire, să se capaciteze și să aibă încredere în potențialul lui. L-am văzut de multe ori ușor îndoit de ceea ce ar putea face în teren. Are forță, are viteză, e un jucător curajos, un foarte bun exemplu de antrenament, nu cedează niciodată, e mereu în față și acceptă mereu orice provocare la antrenament”, a declarat antrenorul Costel Enache.

(Narcis POHOAȚĂ)