Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Raliul Iașului 2021 va avea loc în perioada 3-5 septembrie. Evenimentul va fi supervizat de Federația Internațională de Automobilism

  • iulie 05, 2021
  • Narcis Pohoata
În perioada 3-5 septembrie Municipiul Iași va găzdui o nouă ediție a Raliului Iașului. Anul acesta evenimentul va fi monitorizat de reprezentanții Federației Internaționale de Automobilism pentru accederea în Campionatul European de Raliuri.
Organizat din anul 2014, este una dintre cele mai importante manifestări sportive din România, fiind desemnat cinci ani la rând drept cel mai bine organizat eveniment automobilistic din țară. Raliul Iașului se întinde pe lungimea a 116,7 kilometri de probă specială. Cea mai frumoasă probă a Campionatului Național de Raliuri este Superspeciala, care se desfășoară în zona Râpa Galbenă.
Pentru organizarea evenimentului din acest an, organizatorii, Asociația Sportivă XS Motor Sport, au solicitat municipalității un nou sprijin financiar. Suma propusă spre aprobare este de 250.000 de lei, care ar urma să acopere principalele cheltuieli. O decizie finală în legătură cu această cerere a fost luată în ședința Consiliului Local de vineri, 2 iulie.