Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Pugiliștii de la lotul național de tineret s-au rugat la moaștele Sfintei Parascheva, la Mitropolia din Iași, înainte de a pleca la Europenele din Muntenegru. Relu Auraș: ”Am simțit o emoție puternică atunci când am atins racla”

  • octombrie 09, 2021
  • Narcis Pohoata

Cu trei zile înainte de plecarea la Europenele din Muntenegru, pugiliștii de la lotul național de tineret, însoțiți de antrenori și președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea, s-au închinat, sâmbătă, la Catedrala Mitropolitană din Iași, la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Veniți special de la Bacău, unde sunt în cantonament de câteva luni, pugiliștii Saly Palapiuc, Marian Ghinoiu, Ionuț Chiriac, Eusebiu Târzoman, Andrei Musteț, Alexandru Buleu, Daniel Hermeziu și Iulian Dumitrescu, împreună cu antrenorii Relu Auraș, Gheorghe Ionuț, Radu Zarif și Robert Băiatu și cu președintele federației, Vasile Câtea au trecut rând pe rând prin fața raclei și s-au închinat, după ce au stat câteva zeci de minute la rând. S-au rugat pentru sănătatea lor și a familiei, dar și pentru un ajutor divin la Europenele din Muntenegru, competiție programată săptămâna viitoare, în orașul Budva.

Vasile Câtea: ”Avem nevoie și de ajutor divin”

”După foarte multă muncă, în care antrenorii și sportivii au făcut tot ce le stă în putere pentru a ajunge în formă maximă la Campionatul European din Muntenegru, am avut o discuție cu întreg lotul, la Bacău, iar copiii și antrenorii au spus că vor să vină să se roage la Cuvioasa Parascheva, pentru a merge la Europene cu inima deschisă și cu sufletul împăcat. În box, ca și în alte sporturi, ai nevoie și de ajutor de la Dumnezeu. Eu sper ca ajutorul divin să aducă împlinirea muncii lor de ani de zile, pentru că au renunțat la copilărie, la familie și s-au sacrificat pentru a face rezultate în sportul românesc. Mergem cu opt pugiliști la Europene și ne dorim cât mai multe medalii”, a declarat președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea.

Relu Auraș ”Am simțit o emoție puternică atunci când am atins racla”

Antrenorul coordonator al lotului național de tineret, Relu Auraș, a declarat că a simțit o emoție puternică atunci când a atins racla Sfintei Parascheva.

”Cu mare drag am venit la Sfânta Parascheva, tot lotul a venit cu sufletul deschis la Iași. Iar când au bătut clopotele am văzut o emoție puternică la ei, i-a trecut un fior. Este pentru prima dată când vin la Sfânta Parascheva și mă bucur că am venit cu toții. A fost ceva deosebit. Când am atins racla am simțit o emoție puternică, pe care nu o simțim nici măcar atunci când se ridică drapelul. Copiii sunt credincioși și mă bucur, asta înseamnă că sunt curați la suflet”, a declarat Relu Auraș, care speră la medalii din partea elevilor săi: ”Ne-am pregătit foarte mult, am muncit pe rupte, au fost vreo 4-5 luni de când sportivii nu au mai văzut casa. Am avut pregătire, cantonamente, turnee, deplasări, bilaterale, a fost o muncă asiduă și sperăm să obținem rezultate acum. Din partea noastră s-a făcut tot ce se poate, acum Dumnezeu să fie cu noi. Va fi foarte greu, sunt Europene foarte grele, dar noi am ajuns deja la un nivel în care ne putem bate cu oricine și putem lua medalii. Dacă avem noroc să cădem și bine, pe o parte bună, sigur putem lua medalii”.

Pugiliștii tricolori au luat iconițe cu Sfânta Parascheva

Pugiliștii tricolori s-au rugat pentru sănătate, dar și pentru obținerea unei medalii la Europenele de la Budva.

”Am venit să ne rugăm, pentru că le putem face pe toate în viață doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Să dea Dumnezeu să luăm cât mai multe medalii la acest European. Am luat și o iconiță, să fie Dumnezeu cu noi acolo, la Europene. Îmi doresc o medalie cât mai strălucitoare. Nu contează culoarea, pentru că este primul an la tineret, dar îmi doresc o medalie”, a declarat Ionuț Chiriac, sportiv legitimat la clubul Nicolina, unde este pregătit de antrenorul Nicolae Chipirog.

Optimist înainte de Europene este și Eusebiu Târzoman, pugilist pregătit de Ion Băetu la ACS Valea Lupului:  ”Am venit să ne rugăm să fim bine la Europene. Am luat și eu o iconiță, să-mi poarte noroc, m-am rugat și pentru familia mea, pentru toți cei apropiați. Eu mi-am propus să vin campion european”.

La rândul său, Andrei Musteț a declarat că relația sa cu Dumnezeu îi dă încredere în viața de zi cu zi.

”Am venit la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru a mă ruga să-mi poarte noroc și să mă ajute la Europene. Realția mea cu Dumnezeu este foarte strânsă, iar credința în Dumnezeu îmi dă un plus de încredere și putere în ceea ce fac în viața de zi cu zi. Îmi doresc să iau aurul la Europene”, a declarat Andrei Musteț, acesta fiind completat de colegul său Daniel Hermeziu: ”Ne-am rugat pentru a ne merge foarte bine la Europene, să fiu sănătos eu și familia mea. Îmi doresc aurul european și sperăm să luăm cât mai multe medalii. Mă rog la Dumnezeu înainte de orice meci și mă bucur că am putut să venim la Sfânta Parascheva înainte de Campionatele Europene”.

”Mă bucur mult că am reușit să venim la Sfânta Parascheva cu copiii de la lot. Mergem încrezători în Muntenegru, sunt convins că băieții vor avea evoluții frumoase în ring”, a punctat și antrenorul ieșean Radu Zarif, de la CSM Iași.

Lotul României pentru Europenele din Muntenegru:

Categoria 51 kg: Saly Palapiuc

Categoria 54 kg: Marian Ghinoiu

Categoria 57 kg: Ionuț Chiriac

Categoria 60 kg: Eusebiu Târzoman

Categoria 63 kg: Andrei Musteț

Categoria 67 kg: Alexandru Buleu

Categoria 71 kg: Daniel Hermeziu

Categoria 75 kg: Iulian Dumitrescu

Antrenori: Relu Auraș, Gheorghe Ionuț, Radu Zarif, Robert Băiatu.

(Narcis POHOAȚĂ)