Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

„Provocări ale conectării în educație – Social Media”, un eveniment dedicat profesorilor și elevilor de liceu

  • noiembrie 17, 2021
  • Diana Nechita

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, școală pilot în domeniul Educației Media, organizează evenimentul Provocări ale conectării în educație – Social Media și școala, organizat online, joi 18 noiembrie 2021, între orele 16:00 – 17:30, pe platform Zoom.

Trăim într-o epocă a conexiunilor rapide, în care schimbarea și adaptarea par a fi termeni cheie ai evoluției, astfel că educația în era contemporană presupune, printre altele, o relație dinamică între școală și societate, în care comunicarea este un proces în continuă transformare. În Săptămâna Globală a Educației, LIIS realizează o activitate inedită și interactivă, în care elevi și profesori se conectează într-o discuție captivantă despre provocările Social Media. Activitatea se adresează profesorilor (indiferent de disciplina predată) și elevilor de liceu, iar toți participanții vor primi diplomă de participare.

Invitatul Cristina Jamscheck, din partea Centrulului pentru Jurnalism Independent va  discuta pe tema Bulele informaționale în social-media. Pentru a acționa împreună, vom oferi cadrelor didactice din întreaga Românie, o nouă resursă educațională deschisă, creată de profesorii din cancelaria Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, intitulată Social Media în școală (repere pentru utilizarea Social Media în activități didactice și extrașcolare). Lucrarea a fost realizată de profesorii din cancelaria Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, sub coordonarea – prof. dr. Anamaria Ghiban și prof. dr. Mihaela – Adina Romanescu. Pentru a putea participa la eveniment este necesară completarea formularului de înscriere disponibil la linkul, până în data de 17 noiembrie 2021, inclusiv: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeS1qOUtpxJF3uIO0IkkEygFYLaFzzi06bVU8mtb-rXym9ExA/viewform.