Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Proiectul Adoptă o clasă a avut finalitate la Iași, la Liceul Grigore Moisil

  • mai 26, 2022
  • Diana Nechita

Astăzi, 25 mai 2022, am avut deosebita bucurie de a inaugura, alături de reprezentanți ai companiei Heaven Solutions, un spațiu de învățare modern, flexibil, care să inspire soluții și lecțiie creative și să transmită valorile fundamentale ale companiei. Păstrându-și istoria gravată cu emoție în amintirile absolvenților, sala clasei adoptate a fost remodelată cu drag și generozitate și a devenit 9A – sala “Heaven Solutions”, locul de confluență a ideilor elevilor cu experimentarea soluțiilor de punere în practică.

Mentorii din compania Heaven Solutions le-au transmis tinerilor cât de importantă este atitudinea cu care te implici într-un proiect – “dacă ești pasionat de ceea ce faci, vei investi cu plăcere energie și timp și vei ajunge negreșit la performanță. Am fost astăzi la orele de informatică, împreună cu absolvenții Liceului Teoretic de InformaticăGrigore Moisil Iași: Cristian Micliuc (promoția 2002), Andrei Baciu (promoția 2002), ValiDia (promoția 2004), Endora Bălan (promoția 2009). Ne-am bucurat discutăm despre strategii de dezvoltare personală cu Oana Teslariu și Jonatan Mull, care care i-au îndemnat pe elevi își cultive trăsăturile de caracter în comunicarea dintreoameni, în construirea și buna funcționare a activității uneicompanii de succes. Încrederea, caracterul deschis și onestitateasunt printre valorile fundamentale ale companiei Heaven Solutions.

Întâlnirile dintre profesioniștii de la Heaven și elevii din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, membrii echipelor de roboticăPeppers și CyLiis, dar și cu profesorii de Informatică sunt inspiraționale și motivante, după împresiile participanților la eveniment:

“Cine , nu trebuie să-și amintească; cine primește, nu trebuie niciodată uite. Multumim Heaven Solutions pentruschimbul de experiente. M. D.

Heaven Solutions a ilustrat implicarea excepțională în educatia STEM, atât prin susținerea atelierelor de roboticaCyLiis, cât și prin amenajarea sălii clasei a IX-a A.T. S.

Mă bucur că mentorii din companiile IT ne-au oferit șansasă scăpăm de clasicul sistem de învățământ prin investiția înviitorul nostrum.” B. Ș.

“Am învățat să lucrăm în echipă și să ne adaptăm la oricesituație. V.Ș.

Proiectul Adoptă o clasă pentru Iași este unic în România.Plină de bucurie și entuziasm mă voi folosi de orice oportunitatepentru a dezvolta. Vreau alătur echipelor de robotică, sunt profund recunoscătoare această companie a investit și înatelierele de robotică CyLiis.” A. B.

Mulțumim Heaven Solutions pentru oportunitățile de dezvoltare acordate atât prin finanțarea și refacerea clasei în cadrul proiectului Adoptă o clasă pentru Iași, dar și pentrumomentele în care vă putem vizita și deprinde lecții utile, din care de fiecare data am beneficiat de informații noi și am ajunssa ne setăm noi obiective pentru viitorul nostru.P. B.

“Este o oportunitate pe care am primit-o și o vom prețui.” I. A.

Șansa de a cunoaște și a asculta sfaturile unor  oamenicare au reușit să își creeze o afacere si au reușit să o dezvolte la nivel de performanță ne va motiva.” D. A.

Ne bucură mult absolvenții noștri vin alături de noipentru a transforma împreună educația din România. Am inițiat proiectul Adoptă o clasă pentru Iași pentru că ne-am propus la Liceul Teoretic de InformaticaGrigore Moisil„, Iași, oferimelevilor noștri contextul în care fiecare elev și profesor se simtă valorizat și aibă cele mai bune condiții pentru a se dezvolta. Ne-am propus regândim sala de clasă, pentru a oferi elevilor un mediu dorit, așteptat și adecvat învățării, în care le fie stimulată creativitatea, producă idei, inovații întimpul orelor. Școala are astăzi nevoie de o rețea funcțională de învățare, dezvoltată în jurul ei și formată din absolvenți, părinți, angajatori, reprezentanți ai instituțiilor de formare și educațiedin comunitate, autorități locale. Dezvoltarea unor relații de mentorat dintre angajații din companiile IT și elevii LiceuluiTeoretic de InformaticăGrigore Moisil„, Iași, are drept scopcreșterea interesului acestora pentru propria dezvoltare personalăși profesională, simultan cu dezvoltarea inteligentă și sustenabilăa Iașului. Adoptând o clasă, compania IT alege investească înînvățământul informatic și sprijine construirea valorilor șicompetențelor tinerilor pentru o comunitate bazată pe progres.

Toată gratitudinea noastră se îndreaptă către absolventulLiceului Teoretic de InformaticăGrigore Moisil„, Iași, promoția 2022 – Cristian Micliuc, fondator al companiei Heaven Solutions care susține din anul 2018 dezvoltarea atelierelor de robotică CyLiis și investește constant în dezvoltarea elevilorpasionați de robotică, informatică. Cristian Micliuc esterecunoscător profesorilor săi din liceu, îi menționează constant pe profesorul de informatică Mirela Țibu și profesorul de matematică Alexandru Gabriel Mîrșanu, care este și dirginteleclasei a IX-a A, adoptată de compania Heaven Solutions.” – aprecizat prof. dr. Adina Romanescu, director al Liceului Teoreticde InformaticăGrigore Moisil„, Iași.

Salutăm calătoria minunată ce a început acum pentru clasaa IX-a A de la Liceul Teoretic de Informatică Grigore MoisilIași, alături de Heaven Solutions!