Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Premii ca încurajare a vaccinării: propuneri la nivel de guvern

  • iulie 21, 2021
  • Radu Cucuteanu

Marți seară, liderii coaliției de guvernare au discutat mai multe variante care ar putea încuraja vaccinarea. Printre propunerile făcute se numără tombole și loterii, precum și vouchere de vacanță.

S-a discutat de acordarea de tichete de masă pentru pensionari, de cupoane de vacanță pentru familiile tinere, dacă ambii membri sunt vaccinați. De asemenea, s-a propus și organizarea unor tombole cu premii constând în utilaje agricole, automobile sau trotinete electrice. Cele din urmă ar fi adresate persoanelor din mediul urban, pe când primele celor din mediul rural.

O altă propunere discutată a fost cea a înființării de loterii cu premii în bani la care ar putea participa toate persoanele majore vaccinate – ideea fiind să poată participa și cei care deja s-au vaccinat.

 

Dincolo de drepturi, și constrângeri

Aceste încurajări ar putea veni și cu o serie de limitări pentru cei care nu se vaccinează. Potrivit informațiilor oferite de digi24.ro, persoanele nevaccinate ar putea avea accesul restricționat în spații publice închise pentru participarea la activități neesențiale. Este o măsură de inspirație franceză, unde deja se aplică o serie de constrângeri care îi vizează pe cei care nu se vaccinează.

O altă măsură, una deja discutată în spațiul public, este obligativitatea testării periodice a personalului medical nevaccinat, din fondurile proprii.

Astfel de măsuri de încurajare au fost folosite și în alte țări. De exemplu, în statul american California s-a organizat o tombolă cu premiul în valoare de 1,5 milioane de dolari. La Moscova în fiecare săptămână se trag la sorți cinci automobile pentru cei care se vaccinează. Grecia, puternic lovită la nivelul turismului, își încurajează cetățenii prin acordarea de tichete de 150 de euro pentru activități turistice și de divertisment.

O decizie privind aceste măsuri ar urma să fie luată în cadrul următoarei ședințe de coaliție.