Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Premierul Slovaciei a fost împușcat de mai multe ori, după o tentativă de asasinat

  • mai 15, 2024
  • Diana Nechita

Un reporter de la o televiziune slovacă a fost primul care a anunțat că Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost împușcat, după ce au fost trase patru focuri de armă în fața Casei de Cultură din orașul Handlova, unde avusese loc o reuniune a guvernului.

Fico a fost a fost împușcat când a venit în mijlocul oamenilor, adunați în fața casei de cultură. A căzut la pământ și gărzile de securitate s-au grăbit să-l ridice și să-l urce într-o mașină.

A fost împușcat de mai multe ori și se află în stare critică. Următoarele ore vor fi decisive, anunța pe Facebook, primul comunicat oficial al guvernului.

Orășelul Handlova cu doar 18.000 de locuitori, se află la un drum de două ore cu mașina de capitala Bratislava, adică vreo 190 de km. De aici, premierul slovac împușcat a fost transportat de urgență cu un elicopter la spitalul din Banska Bystrica, la circa 60 de km, adică cel mai mare oraș din apropiere unde oficialul putea primi ajutor de specialitate. S-a ales această variantă pentru a se interveni rapid pentru că ar fi durat prea mult să ajungă la Bratislava.

De la Bratislava, vicepreședintele parlamentului a confirmat atacul în timpul unei reuniuni a legislativului: „Doamnelor și domnilor, ședința este suspendată pe termen nelimitat deoarece prim-ministrul Republicii Slovace a fost împușcat. Acesta este rolul vostru”.