Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Politehnica Iași, pe podium în etapa a 2-a a Campionatului Național de rugby în 7 și pe 6 la general. Ultima etapă, la București

  • septembrie 21, 2022
  • Narcis Pohoata

CS Politehnica Iași, formație pregătită de antrenorii Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a încheiat pe locul 3 etapa a 2-a a Campionatului Național masculin de rugby VII, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, la Gura Humorului.

După ce sâmbătă a câștigat Grupa B, formația ieșeană, medaliata cu bronz a sezonului 2021, și-a câștigat dreptul de a evolua pentru locurile 1-4. Decimată de accidentări, a câștigat cu 24-17 meciul decisiv cu CSM Constanța pentru ocuparea locului al treilea după ce pierduse întâlnirile cu RC Bârlad (scor 14-33) și Universitatea Cluj (7-36).

În ultima rundă a sezonului, programată la București, ieșenii vor încerca să revină pe podiumul clasamentului final, clasarea în primele 3 la final fiind și obiectivul pentru acest campionat.

Deocamdată, formația ieșeană, medaliata cu bronz a ediției 2021, se situează pe locul 6 în clasamentul general după primele două etape, la egalitate de puncte, 44, cu ocupanta poziției a cincea, Știința Petroșani, campioana en-titre. Pe locurile 2-4 se situează, cu câte 48 de puncte, vicecampioana RC Bârlad, CSM Galați și CSM Constanța, clasamentul fiind deschis de Universitatea Cluj, cu 60 puncte, grupare care practic nu mai poate pierde medalia de aur, anunță site-ul clubului ieșean.

La București, Politehnica Iași va juca în Grupa C, alături de CSM Galați, CSU Arad și CSM Sibiu.