Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Politehnica Iași, medaliată cu argint la Superliga masculină de șah

  • octombrie 12, 2021
  • Narcis Pohoata
Echipa masculină de șah a clubului Politehnica Iași a obținut medalia de argint la Superliga desfășurată în stațiunea Mamaia.
Dacă la feminin clubul de pe strada Lascăr Catargi nu a avut echipă, la masculin, formația care i-a avut în componență pe Bogdan Deac (5 victorii, 5 remize – 7,5 puncte), Vlad Jianu (10 remize! – 5 puncte), Vladislav Nevednichy (3 victorii, 5 remize, două înfrângeri – 5,5 puncte), Gergely-Andras-Gyula Szabo (3 victorii, 7 remize – 6,5 puncte), Vladimir Danilov (antrenor jucător, 4 victorii, 3 remize, 3 înfrângeri – 5,5 puncte) și juniorul George Stoleriu (7 victorii, 3 remize – parcurs foarte bun, aducând 8,5 puncte echipei) s-a situat pe un excelent loc doi, la egalitate de puncte cu campioana Vados Arad.
Potrivit site-ului clubului ieșean, șahiștii de la CS Politehnica au acumulat 17 puncte, înregistrând șapte victorii și trei egaluri, fiind singura din concurs care n-a cunoscut înfrângerea. Titlul de campioană națională a fost ratat practic în penultima rundă, când a remizat cu o formație mai slab cotată, Smart Galați, ocupanta locului 8. Departajarea a fost efectuată la numărul total de puncte acumulate în toate cele zece runde, echipa noastră pierzând titlul de campioană pentru jumătate de punct – 38,5 față de 39!
„Felicităm echipa pentru frumosul rezultat! Remarcăm prestația lui George Stoleriu și parcursul bun al lui Bogdan Deac. Regretăm însă ratarea din penultima rundă, care ne-a costat medalia de aur!”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului directorul Vasile Manole, acesta fiind completat de antrenorul Vladimir Danilov: „Am fost atât de aproape de medalia de aur, pe care consider că am fi meritat-o. Am condus tot turneul, suntem singura formație neînvinsă, dar am plătit tribut oboselii și ghinionului din penultima rundă”.
La feminin s-a impus ASE București, cu fostele noastre jucătoare Irina Bulmaga și Miruna Lehaci în componență.
Sursa foto: FR Șah