Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Poli Iași va renunța la cel puțin 6 jucători în această iarnă. Cine ar putea pleca de la Poli Iași și posturile pe care Daniel Pancu are nevoie de întăriri

  • decembrie 22, 2020
  • Narcis Pohoata

Situată la final de an pe loc retrogradabil – 15, penultimul, cu doar 14 puncte, Poli Iași trebuie să remanieze serios lotul de jucători în această iarnă pentru a aborda returul și mai apoi play-out-ul cu șanse reale de rămâne în prima ligă. Însuși antrenorul Daniel Pancu a admis după ultimul meci al anului, cel cu Hermannstadt, că va renunța la o serie de jucători, dar fără a nominaliza.

”Vor fi jucători de care ne vom despărți, dar doar în momentul în care vom fi siguri că jucătorii pe care ni-i dorim, pe posturile pe care le doresc eu, vor semna cu Poli Iași. Sunt sigur că se vor rezolva și problemele financiare, pentru a ne putea aduce jucătorii de care avem nevoie, astfel încât Poli să nu aibă emoții legate de retrogradare”, a declarat antrenorul Daniel Pancu după meciul cu Hermannstadt.

”Messi al Israelului”, în capul listei

În capul listei plecărilor se află mijlocașul israelian Gai Assulin. În vârstă de 29 de ani, cel supranumit ”Messi al Israelului” a dezamăgit teribil în Copou. Deși are în CV echipe precum FC Barcelona și Manchester City, Assulin a jucat foarte puțin în cele 15 luni petrecute la Iași, iar atunci când a făcut-o a dezamăgit crunt, devenind una dintre cele mai mari țepe luate de echipa ieșeană în ultimii ani. Trebuie spus că Assulin, venit la Poli în septembrie 2019, a semnat până în vara anului 2021.

Un alt jucător care a dezamăgit este fundașul olandez Rodny Lopes Cabral, acesta fiind și el pus pe liber în această iarnă.

Argentinianul Lucas Chacana, venit în luna ianuarie la Iași, este și el pe lista jucătorilor pe care Daniel Pancu nu se mai bazează, la fel ca și Acka, Mensah și Angiulli, toți trei veniți la Iași în ultimele luni.

Lista l-ar putea cuprinde și pe Nicandro Breeveld. Experimentatul fotbalist, fost campion cu Steaua în Liga I, și-a depus memoriu pentru a-și primi salariile restante și a părăsit deja Iașiul înainte de finalul turului, astfel că ieșenii iau în calcul varianta de a renunța la el. Prin urmare, în cazul în care vor găsi jucători pe postul de mijlocaș central, oficialii din Copou ar putea renunța la serviciile lui Breeveld. Asta dacă cele două părți vor ajunge la un acord, întrucât jucătorul de origine surinameză mai are contract până în vară cu Poli.

În schimb, Doru Popadiuc și Sorin Bușu, doi dintre jucătorii contestați vehement de către suporteri, ar putea continua la Poli, antrenorul Daniel Pancu fiind decis să-i păstreze în continuare.

Întăriri în toate compartimentele

Președintele executiv Ciprian Paraschiv a admis că lotul va suferi modificări în scurta pauză de iarnă, dar a evitat să-i indice pe jucătorii de care Poli se va despărți.

”Evident că vom încerca să ne întărim pe toate compartimentele. Eu sunt mulțumit de toți jucătorii pentru tot ce au încercat să facă în acest tur de campionat dar, așa cum zicea și antrenorul, ne vom despărți de unii care nu se încadrează  în filozofia de joc. Modificările în lot le vom face doar în momentul în care vom avea soluții certe”, a precizat președintele executiv Ciprian Paraschiv.

Pe lângă linia defensivă, în suferință evidentă în tur, Poli are nevoie de întăriri și la mijloc, dar și în atac. Astfel, directorul de scouting Toni Heleșteanu, președintele Ciprian Paraschiv și antrenorul Daniel Pancu au o misiune extrem de ingrată de a convinge mai mulți jucători care pot aduce un plus să se alăture unei echipe la care situația financiară nu este tocmai roză.

(Narcis POHOAȚĂ)