Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Poli Iași va pleca luni într-un cantonament la Cheile Grădiștei. Antrenorul cu portarii, un fost colaborator al lui Marius Șumudică, în Turcia

  • iunie 24, 2022
  • Narcis Pohoata

Antrenorul Claudiu Niculescu și-a completat staff-ul tehnic la Politehnica Iași cu un fost colaborator al lui Marius Șumudică. Radu Sardescu, 40 de ani, fost portar al echipelor Rapid, Farul Constanța, Progresul, CS Otopeni și Juventus Colentina București, este alegerea lui Claudiu Niculescu pentru postul de antrenor de portari.

După retragerea din activitatea de fotbalist, în 2014, Sardescu a activat ca antrenor de portari la mai multe formații și a colaborat în străinătate cu Marius Șumudică, la Kayserispor, în Turcia.

Sardescu este al treilea colaborator al lui Claudiu Niculescu în Copou, după antrenorul secund Mugur Cornățeanu și preparatorul fizic Lucian Turcu. Inițial, Clau-gol și l-a dorit în staff ca al doilea secund și pe Cornel Dobre, însă acesta din urmă nu a mai ajuns în Copou și a decis să colaboreze cu Eugen Beza, la Comunal Șelimbăr. Este posibil ca Niculescu să-și aducă un al doilea secund la Poli Iași, în locul lui Dobre.

Primul cantonament, la Cheile Grădiștei

Nu doar staff-ul lui Claudiu Niculescu a suferit modificări față de planificările inițiale, ci și programul de pregătire. Astfel, ieșenii vor efectua primul stagiu de pregătire la Cheile Grădiștei, și nu la Piatra Neamț, așa cum s-a stabilit în primă fază.

Delegația Politehnicii va pleca la Cheile Grădiștei luni, 27 iunie și va reveni acasă marți, 5 iulie. Elevii lui Claudiu Niculescu vor avea apoi liber două zile, iar pe 8 iulie vor pleca în al doilea cantonament, la Bansko. Ieșenii se vor pregăti în stațiunea bulgară aproape două săptămâni, perioadă în care vor disputa și 4 sau 5 meciuri amicale.

Claudiu Niculescu, prima aniversare la Iași

Noul antrenor principal al Politehnicii a împlinit, joi, vârsta de 46 de ani și și-a aniversat ziua de naștere în Copou. Înainte de primul antrenament al zilei, oficialii ieșeni l-au atras pe Clau-gol în sala de forță, printr-o farsă și i-au oferit un tort alb-albastru, cu stema clubului din Copou. ”Vă mulțumesc mult, băieți! Mi-ați făcut o surpriză foarte frumoasă. Să avem cu toții mult succes în acest sezon la Politehnica Iași, să fim sănătoși în primul rând și sunt convins că la anul ne vom bucura cu toții. Iar acum la treabă!”, le-a transmis Claudiu Niculescu elevilor săi.

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: FC Politehnica Iași