Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Poli Iași reia pregătirile. Cornel Șfaițer va fi prezentat oficial, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, în prezența primarului Mihai Chirica și a viceprimarului Daniel Juravle

  • ianuarie 11, 2022
  • Narcis Pohoata

Sfârșit de vacanță la Poli Iași! Fotbaliștii echipei din Copou reiau pregătirile, miercuri, iar de la ora 11.30 vor efectua primul antrenament al anului sub comanda antrenorului Costel Enache.

Singura noutate certă la reunire va fi în staff, și nu în lotul de jucători. Asta pentru că în cadrul conferinței de presă va fi prezentat oficial Cornel Șfaițer, noul președinte al Consiliului Director. Acesta a avut marți o ultimă rundă de discuții cu conducerea clubului și cu membrii Comisiei pentru Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local și și-a dat acordul pentru a se alătura staff-ului administrativ din Copou.

Fostul manager al echipelor FC Botoșani și Sepsi Sf. Gheorghe va conduce clubul împreună cu actualii oficiali, managerul Florin Briaur și vicepreședintele Dan Ștefan Cojocaru. Vasile Simionaș, președinte al Consiliului Director din vară și până acum, va fi numit președinte onorific al clubului.

La conferința de presă în cadrul căreia va fi prezentat Cornel Șfaițer vor mai participa participa primarul Mihai Chirica, viceprimarul Daniel Juravle, managerul general Florin Bfriaur și vicepreședintele Dan Ștefan Cojocaru.

Deocamdată certă este prezența atacantului Yanik Frick, din Liechtenstein, un jucător în vârstă de 24 de ani venit de la o echipă din Seria D italiană. Acesta se află de mai mult timp în Iași și va fi testat de antrenorul Costel Enache în următoarea perioadă.

La primul antrenament al anului vor mai fi prezenți, miercuri, câțiva tineri jucători. Doi dintre ei, Rareș Nazare și Petrișor David, sunt de la propria academie, de la echipa Under 19, în timp ce alți doi tineri, Costin Andrei, de la Academia Sport Team București și Cristian Nistor, de la CFR Cluj, vor susține probe de joc.

Negocieri avansate cu ghanezul Geoffrey Acheampong

Conducerea clubului ieșean tatonează în această perioadă mai multe piste pentru completarea lotului, fiind doriți atât jucători străini, cât și români.

Cele mai avansate discuții sunt cu ghanezul Geoffrey Acheampong, un mijlocaș ofensiv în vârstă de 24 de ani care ar fi acceptat salariul minim propus de către conducătorii Iașiului. Acheampong a jucat ultima dată la formația finlandeză Rovaniemen Palloseura, pentru care a marcat 3 goluri în 14 meciuri. În carieră, mijlocașul ofensiv ghanez a mai evoluat la echipele Bastia (Franța – 1 gol în 13 meciuri), LA Galaxy II (Statele Unite – 5 goluri în 36 de partide), AC Kajaani (Finlanda – 7 goluri în 17 meciuri) și Elmina Sharks (Ghana – 0 goluri în 15 meciuri).

Poli Iași a negociat și cu atacantul islandez Arni Vilhjalmsson (28 de ani), dar acesta a solicitat un salariu mult peste ce poate oferi clubul din Copou.

Mihaiu și Amzar, în așteptare

Antrenorul Costel Enache vrea în continuare doi jucători de la Dinamo, pe Andreas Mihaiu și Ionuț Amzar, însă cei doi fac parte încă din lotul lui Dinamo. Anunțați inițial pe lista de plecări, Mihaiu (24 de ani) și Amzar (18 ani) au fost reținuți de noul antrenor Flavius Stoican în lotul lui Dinamo, pentru a fi evaluați, urmând ca tehnicianul să ia o decizie în ceea ce-i privește în perioada următoare. În cazul în care Stoican va renunța la unul din ei sau chiar la amândoi, conducerea lui Poli Iași va relua discuțiile cu președintele Iuliu Mureșan pentru un împrumut pe un an și jumătate.

Nici pista Șaim Tudor, de la Petrolul, nu este definitiv închisă, oficialii Politehnicii sperând să-l convingă în următoarele zile pe jucătorul de 23 de ani să semneze cu Iașiul.

Altfel, conducerea clubului din Copou a anunțat că va rezilia contractul cu atacantul Alexandru Zaharia, în cursul serii de marți, același lucru urmând să se întâmple în perioada următoare și cu mijlocașul Marian Târșa. Ambii jucători au fost anunțați la sfârșitul anului trecut că sunt liberi să-și caute alte echipe, cei doi nemaifiind doriți de antrenorul Costel Enache.

Meciuri amicale cu Petrolul și Chiajna

Poli Iași va efectua pregătirea de iarnă acasă, în Copou, urmând ca în perioada 13-18 februarie să meargă într-un minicantonament la Mogoșoaia, unde va disputa și trei meciuri amicale. Două au fost deja perfectate, cu Concordia Chiajna (miercuri, 16 februarie) și Petrolul Ploiești (vineri, 18 februarie), al treilea adversar, pentru ziua de luni, 14 februarie, urmând să fie stabilit ulterior.

(Narcis POHOAȚĂ)