Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Învinși de gafele din apărare! Poli Iași a fost învinsă în Copou de echipa moldoveană Dacia Buiucani, scor 2-3 (0-0), după două gafe uriașe în defensivă ale lui Cană și Ungurenașu! Ștefan Cană, eliminat pentru un gest absolut stupid

  • iulie 21, 2021
  • Narcis Pohoata

Divizionara secundă Politehnica Iași a disputat miercuri, cu începere de la ora 11.00, în Copou, al șaptelea meci amical al perioadei de pregătire, în compania formației Dacia Buiucani, din liga secundă a Republicii Moldova, echipă care însă a încheiat sezonul trecut pe locul 5 în primul eșalon, după care s-a retras. 

Moldovenii s-au impus cu scorul de 3-2 (0-0), după ce au marcat golul victoriei în prelungiri, profitând și de gafele din defensiva ieșenilor în repriza secundă.

După o primă repriză albă, în care gazdele au avut ocaziile mai clare, Dacia Buiucani s-a desprins în primul sfert de oră al părții secunde prin dubla lui Lado (minutele 50 și 61), un vârf interesant, ce ar fi extrem de util și Iașiului, ambele goluri fiind marcate după gafe uriașe în defensiva gazdelor. Poli a restabilit egalitatea prin reușitele lui Istrate (74, din penalty) și Asăvoaei (88), iar în al patrulea minut al prelungirilor moldovenii au marcat golul victoriei prin Bîtlan.

Serediuc, cel mai activ în prima parte

Antrenorul Costel Enache a început meciul cu o formulă pe care, cu 2-3 excepții, ar putea să o alinieze și în deplasarea din prima etapă cu Petrolul: Axinte – Onea, Okan, Plămadă, Stan – Pușcaș – Serediuc, Francisc Cristea, Stoenac, Corobuță – Zaharia. Excepțiile sunt stoperul Okan, aflat încă în probe și mijlocaul stânga Corobuță, junior de la Under 19 și poate Zaharia, în locul acestuia putând apărea Istrate. Și Poli nu s-a mișcat rău în prima parte, când și-a creat câteva bune ocazii prin Serediuc, Stoenac sau Plămadă, primul fiind cel mai activ jucător al gazdelor.

De cealaltă parte, Coricimar și Cravcescu l-au găsit la post pe Axinte cu două șuturi bune din afara careului.

Dincolo de remiza albă, în prima parte trebuie evidențiată în mod negativ nervozitatea excesivă a lui Francisc Cristea. Decarul Iașiului a scăpat ieftin cu doar un cartonaș galben în prima repriză, deși ar fi meritat cel puțin două cartonașe roșii. Pentru intrări destul de dure și proteste vehemente repetate, dar absolut inutile pentru un meci amical.

Cană, eliminat după cinci minute de joc

Pentru un astfel de protest vehement inutil și prostesc a fost eliminat Ștefan Cană, în minutul 50. Scăpat spre poarta Iașiului, atacantul oaspeților Lado a trecut ușor de Cană și a marcat pentru 0-1, după care stoperul ieșean împrumutat de la FCSB a avut o reacție nepermisă la adresa arbitrului, pe care l-a bruscat spre uluiala oficialilor lui Poli. Motiv pentru care a fost eliminat direct, corect! Un gest pentru care antrenorul Costel Enache și oficialii clubului ar trebui să-l taxeze prompt pe Cană, care a apucat să joace doar cinci minute, el intrând în teren la pauză. De altfel, Enache a trimis la startul reprizei secunde o altă echipă în teren (Laurențiu Popescu – intrat în minutul 30 în locul lui Axinte – Purcariu, Cană, Dobre, Ungurenașu – Călin – Aftanache, Deretti, Asăvoaei, Pop – Istrate), în minutul 50 Cană fiind înlocuit cu Moisă.

Gafa lui Cană, urmată de greșeala lui Ungurenașu

La 6 minute după gafa lui Cană a venit rândul lui Ungurenașu să o comită grav în apărare, acesta punându-i mingea pe tavă lui Lado la golul doi (61).

La 0-2 ieșenii au ieșit la joc și au reușit să restabilească egalitatea prin Istrate, dintr-un penalty scos tot de el, în minutul 74 și Asăvoaei (88), cu un șut superb. Tot Asăvoaei a ratat cu ușurință o bună ocazie în repriza a doua când s-a complicat în doi metri după ce a fost excelent găsit în careu de Aftanache.

Când nimeni nu se mai aștepta, oaspeții au marcat golul victoriei în al patrulea minut al prelungirilor, prin Bîtlan, după o nouă bâlbă în defensiva ieșenilor.+

Formații:

Poli Iași: Axinte (30 Popescu) – Onea, Okan, Plămadă, Stan – Pușcaș – Serediuc, Cristea, Stoenac, Corobuță – Zaharia (Repriza I), Popescu (60 Brânză) – Purcariu, Cană (50 Moisă), Dobre, Ungurenașu – Călin – Aftanache, Deretti, Asăvoaei, Pop – Istrate (Repriza a 2-a). Au mai jucat în partea doua Pelivan și Stauciuc, acesta din urmă un atacant venit din Serie C, dar născut în județul Botoșani.

Dacia Buiucani: Dodon – Bejan, Rusnac, Baciu, Botnari – Jardan – Cravcescu, Martin, Coricimar, Bivol – Namolovan. Au mai jucat: Bîtlan, Macovei, Lado, Pașa, Dosca, Harea, Bălan și Holodnicov.

La Poli nu a evoluat Marian Târșa, care va lipsi aproximativ două săptămâni după ce a suferit o ruptură musculară.

În următorul meci amical, Poli Iași va juca sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare, cu Bucovina Rădăuți.

(Narcis POHOAȚĂ)