Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Pandemia în județul Iași: creștere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19

  • septembrie 26, 2021
  • Radu Cucuteanu

În ultimele 24 de ore au fost raportate 399 cazuri de infectări cu COVID-19 în plus faţă de ziua precedentă. Astfel, totalul îmbolnăvirilor la nivelul județului Iași ajunge la 46.850 de cazuri.

În același interval s-au efectuat 21 de externări. Din păcate, s-au înregistrat șase noi decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1.010.

Campania de vaccinare a populației continuă, ieri fiind vaccinate 518 persoane. În total, în județul Iași au fost efectuate 447.666 de vaccinări și s-au înregistrat 469 de reacții adverse ușoare.

Situația internărilor nu este nici ea bună: sunt ocupate cu pacienți cu COVID-19 474 paturi la nivelul județului, dintre care 77 sunt paturi ATI. Paturile ATI ocupate sunt după cum urmează: 17 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, cinci paturi ATI  la Spitalul de Recuperare Iași, șase la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, șapte paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani, 18 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie, șapte paturi ATI la Spitalul Clinic CF Iași, zece la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Mai rămâne liber în acest moment un pat ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 450 de paturi: CF Pașcani – 35 paturi, CF Iași – 70 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 50 paturi, Spitalul de Boli Infecțioase – 186 de paturi, patru paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI. În momentul de față sunt șapte persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI, în timp ce în zona medicală sunt ocupate cinci paturi.

În zona ATI COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași sunt ocupate cinci paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate cinci paturi.