Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

OPINIE – Când fotbalul cade pe plan secund… Unii consilieri locali au uitat că ajutorul nu era solicitat pentru Paraschiv, Ambrosie, Melinte, Antohi sau Comitetul Director… Ci pentru echipa de fotbal a Iașiului. Au dat un vot împotriva unei persoane, dar care s-a răsfrânt asupra echipei

  • aprilie 07, 2021
  • Narcis Pohoata

Dacă din punct de vedere sportiv Poli Iași mai are șanse de a se salva de la retrogradare, ba chiar reale, haosul de la nivel administrativ i le anulează total. Iar ceea ce s-a întâmplat miercuri dimineață în ședința extraordinară a Consilului Local tinde să risipească și bruma de speranță în ceea ce privește viitorul echipei.

Cu o zi înaintea unui meci important, 9 consilieri locali au votat împotriva finanțării echipei din Copou cu o sumă derizorie, iar alți 5 s-au abținut. 14 voturi care au cântărit greu și au respins propunerea de alocare a sumei ”uriașe” de 80.000 de euro pentru clubul de fotbal. Pentru a nu fi înțeles greșit, dacă pentru un sport individual suma e enormă, la un club de fotbal nu acoperă nici salariile pe o lună.

Asta după ce consilierii au transformat o simplă ședință ce ar fi trebuit să dureze câteva minute într-o dispută politică. Ca să nu-i spun circ… Fotbalul a trecut pe plan secund, iar în cele aproape două ore de discuții s-au pus pe tapet războaie mai vechi sau mai actuale între partide, între partide și primarul Chirica, între Mihai Chirica și Ciprian Paraschiv, între Paraschiv și Adrian Ambrosie. Au fost cerute demisii, dizolvări, s-au lansat acuze, s-au făcut mincinoși. Unele făcute pe tonuri decente, cu argumente, ce-i drept, dar altele ca la piață. Mulți au uitat însă că ajutorul nu era solicitat pentru Ciprian Paraschiv, Adrian Ambrosie, Ioan Melinte, Leonid Antohi, Comitetul Director… Ci pentru echipă.

Așa slabă cum e ea, pe ultimul loc, luată la mișto de mulți, e echipa Iașiului. Singura de primă ligă în afară de cea de rugby în 7 a fetelor. Și cei din Consiliul Local, aleși ai Iașiului, al doilea oraș al țării, care are nevoie și de sport, aveau datoria morală să susțină echipa asta până la capăt. Indiferent că simpatizează cu Paraschiv sau cu Ambrosie, cu Antohi sau cu Chirica.

La final, deși majoritatea celor prezenți au susținut importanța susținerii echipei nu neapărat cu suma de bani – repet, una infimă, ci mai ales cu un mesaj de încredere dinspre Palatul Roznovanu, 14 consilieri au dat cu bâta-n baltă. Și practic au îngropat echipa. Indirect. Deși mulți dintre ei sunt de bună credință, poate iubesc echipa, iubesc sportul, s-au lăsat băgați în războiul de la vârful clubului. Și vrând să dea un vot împotriva Comitetului Director sau a altcuiva, au lovit în echipă.

Dacă suma de bani dezbătută nu a fost una mare (pentru un club de primă ligă, 80.000 de euro însemnând mai puțin decât bugetul de salarii pe o lună), impactul votului de miercuri a fost însă uriaș. Chiar dacă s-a votat împotriva unei persoane sau a unui organism care conduce clubului, votul s-a răsfrânt asupra echipei. Și poate cântări enorm la mentalul jucătorilor înaintea unei duble cu Viitorul și Hermannstadt, în care orice punct contează.

Acum cât încă mai sunt șanse de salvare, fie ele și matematice, cei puși în Consiliul Local să susțină și sportul poate reușesc să lase deoparte orgoliile, disputele și polițele de plătit și să se gândească doar la binelele unei echipe.

(Narcis POHOAȚĂ)