Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Olimpiada Națională de Informatică a fost o oportunitate pentru cei 37 elevi participanți din Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași de a se redescoperi și a valoriza pasiunea pentru programare

  • aprilie 13, 2023
  • Diana Nechita

Olimpiada Națională de Informatică a fost o oportunitate pentru cei 37 elevi participanți (23 elevi de liceu și 14 elevi de gimnaziu) din Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași (LIIS) de a se redescoperi și a valoriza pasiunea pentru programare. Am avut 16 elevi de liceu și 5 elevi de gimnaziu calificați la baraj. Dintre participanții din Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași la Olimpiada Națională de Informatică, 6 elevi de liceu au obținut mențiuni, 16 elevi de liceu au obținut medalii de aur, argint, bronz, iar 5 elevi de gimnaziu au obținut medalii.

La Olimpiada Națională de Informatică – Gimnaziu s-au obținut următoarele rezultate:

  1. Dumitrașcu Emma, clasa a V-a C, profesori Ursache Liliana și Iuscinschi Simona – medalie de bronz
  2. Donciu Călin, clasa a VI-a A, profesori Butnărașu Oana si Grădinăriu Mariana – medalie de bronz
  3. Avram Petru Teodor, clasa a VI-a A, profesori Butnărașu Oana si Grădinăriu Mariana – medalie de bronz
  4. Hamciuc Claudiu, clasa a VIII-a C, prof. Iuscinschi Simona – medalie de bronz
  5. Grecu Constantin Rareș, clasa a VIII-a B, prof. Mariana Grădinariu – medalie de bronz

Suntem recunoscători pentru elevii noștri și profesorii coordonatori care ne inspiră și bucuroși pentru ceea ce au devenit – liderii ai programării din LIIS, dovedind și anul acesta că pasiunea poate deveni excelență prin multă muncă și atitudinea de a admira frumusețea soluțiilor.

La Olimpiada Națională de Informatică – Liceu s-au obținut următoarele rezultate:

  1. Salian Shaan Ștefan, clasa a IX-a A, profesori Cornelia Ivașc și Mirela Țibu – Mențiune și medalie de argint
  2. Maftei Tudor, clasa a IX-a B, profesori Mihaela Acălfoaie și Liliana Vîrgă – medalie de argint
  3. Vasiliu David, clasa a IX-a B, profesori Mihaela Acălfoaie și Liliana Vîrgă – medalie de bronz
  4. Ipate Andrei, clasa a IX-a B, profesori Mihaela Acălfoaie și Liliana Vîrgă – medalie de bronz
  5. Cozma Tiberiu Ștefan, clasa a X-a A, profesori Mirela Țibu și Oana Butnărașu – Mențiune și medalie de aur
  6. Tănase Cristian, clasa a X-a B, profesori Mihaela Acălfoaie și Oana Butnărașu – Mențiune și medalie argint
  7. Moroșan Teodor, clasa a X-a D, profesori Mihaela Acălfoaie, Liliana Vîrgă, Ionel Maftei – Mențiune și medalie de argint
  8. Donciu Arin, clasa a X-a C, profesori Cornelia Ivașc și Simona Iuscinschi – medalie de bronz
  9. Buruiană Ștefan, clasa a X-a A, profesori Mirela Țibu și Oana Butnărașu – medalie de bronz
  10. Crîşmariu Codrin, clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Simona Iuscinschi – Mențiune și medalie de argint
  11. Rotariu Emanuel Antonio, clasa a XI-a E, prof. Silvia Grecu – medalie de argint
  12. Gheorghieş Alexandru, clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Simona Iuscinschi – medalie de bronz
  13. Dărăbăneanu Liviu Eugen, clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Simona Iuscinschi – medalie de bronz
  14. Croitoriu Alex, clasa a XI-a A, profesori Mariana Grădinariu și Lăcrămioara Tufescu – medalie de bronz
  15. Ciornei Ştefan Alexandru,clasa a XII-a D, profesori Cornelia Ivașc și prof. Mirela Țibu – Mențiune și medalie de argint
  16. Gavrilaş Luca, clasa a XII-a A, profesori Oana Butnărașu și Simona Iuscinschi – medalie de argint

Rezultatele excepționale ale Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași au fost întregite de calificarea în lotul național la disciplina Informatică – Liceu al următorilor elevi:

  1. Cozma Tiberiu, clasa a X-a A, profesori Mirela Tibu și Oana Cristina Butnarasu
  2. Gheorghieș Alexandru (din clasa a V-a la LIIS), acum în clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Ingrid Simona Iuscinschi
  3. Liviu Darabaneanu (din clasa a V-a la LIIS), acum în clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Ingrid Simona Iuscinschi

Apreciem mult părinții pentru că le-au susținut pasiunea, precum și sprijinul oferit de Centrul Județean de Excelență Iași, Facultatea de Informatică Iași, Centrul InfoGym – Hai la Olimpiadă Iaşi, absolvenții noștri care ne inspiră zi de zi în tot ceea ce facem.

Elevii noștri se antrenează constant prin intermediul concursurilor de programare. La Concursul Național de Programare Prosoft, elevul Teodor Moroșan din clasa a X-a D, profesori Mihaela Acălfoaie și Ionel Maftei a obținut anul acesta premiul I.

La Concursul “Cloudflight Coding Contest 2023”, organizat de Facultatea de Informatică Iași, echipele elevilor Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași au obținut locurile I și III.

La categoria “#school” din cadrul concursului “Cloudflight Coding Contest 2023 – Iași”, echipa LIIS a obținut locul al II-lea, dintre cele 600 echipe participante la nivel mondial și a fost formată din următorii elevi, olimpici naționali la disciplina Informatică în diferiți ani:

  1. Cozma Tiberiu Ștefan, clasa a X-a A, profesori Mirela Țibu și Oana Butnărașu
  2. Gheorghieş Alexandru, clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Simona Iuscinschi
  3. Dărăbăneanu Liviu Eugen, clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Simona Iuscinschi
  4. Croitoriu Andrei Bogdan, clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Simona Iuscinschi
  5. Miron Armand, clasa a XI-a F, profesori Mirela Țibu și Simona Iuscinschi

La categoria “#classic” din cadrul concursului “Cloudflight Coding Contest 2023 – Iași”, echipa LIIS a obținut locul I, dintre cele 1300 echipe participante la nivel mondial și a fost formată din cei 3 elevi calificați anul acesta în lotul național al Olimpiadei Naționale de Informatică – Liceu: Tiberiu Cozma, Andu Gheorghieș și Liviu Dărăbăneanu.

Avem convingerea că evenimentele IT, competițiile de programare, activitățile STEM de impact organizate de cele două echipe de robotică ale Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași sunt declanșatorul unor energii creative și inovative care susțin dezvoltarea unei comunități inteligente la LIIS.

Prețuim la LIIS excelența, dedicația echipelor noastre de robotică CyLiis și Peppers. Anul acesta echipa de robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași coordonată de mentorul – profesor de Informatică Mirela Țibu va participa la etapa internațională a First Tech Challenge Championship în Houston, Texas, în perioada 16 – 25 aprilie 2023, după ce la Competiția Națională de Robotică “BRD First Tech Challenge România”, organizată de Asociaţia Naţie prin Educaţie sub egida Ministerului Educației, aceasta a obținut premiul Inspire.

Ca profesori, avem misiunea nobilă și privilegiul de a dărui aripi elevilor noștri și de a-i lăsa să zboare singuri. Suntem recunoscători pentru excelența autoperfecționării prin care învățământul preunversitar informatic se reinventează constant pentru a reuși să oferim elevilor noștri, susținerea, mediul de dezvoltare de care au nevoie și conectarea la bunele practice din comunitatea de învățare LIIS, pe care o dezvoltăm împreună la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași – elevi, profesori, părinți, absolvenți.