Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

OFICIAL! Judoka ieșean Vlăduț Simionescu merge la Tokyo. Anunțul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și obiectivul pe care și l-a fixat Vlăduț

  • iunie 16, 2021
  • Narcis Pohoata

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a confirmat miercuri calificarea sportivului ieșean Vlăduț Simionescu la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în concursul olimpic de judo. 

”Team Romania 93! Trei judoka români au reușit să se califice la Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Andreea Chițu (52 kg), Alexandru Raicu (73 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg). Clasamentul mondial a stat la baza calificării românilor la JO Tokyo 2020. Astfel, Andreea – locul 23, Vlăduț – locul 24 și Alexandru- locul 30 au reușit să obțină biletele pentru competiția din Japonia.

Andreea Chițu va participa la a treia ediție a Jocurilor, după Londra 2012 și Rio 2016. Vlăduț Simionescu se află la a doua participare, după Londra 2012, în timp ce Alexandru Raicu va debuta la competiția olimpică.

Succes celor trei judoka ai Team Romania! Echipa Olimpică a României a a ajuns la 93 de sportivi calificați din 15 discipline sportive: atletism, baschet 3×3, box, canotaj, ciclism, canoe, înot, gimnastică artistică, fotbal, lupte, tenis de masă, judo, tir sportiv, scrimă, triathlon”, a anunțat COSR pe pagina oficială.

Ce obiectiv și-a propus la Tokyo

Vlăduț Simionescu, 31 de ani, locul 24 mondial, a primit cu mare bucurie confirmarea calificării la Jocurilor Olimpice.

”Sunt foarte bucuros. Chiar dacă nu am avut un Campionat Mondial strălucit, mă bucur mult de calificarea aceasta și cu siguranță va fi mai bine la Tokyo. Obiectivul este o clasare în primi 7, dar îmi doresc mult o medalie olimpică și sunt convins că o pot obține. Este a doua mea prezență la Jocurile Olimpice și prezența acolo înseamnă foarte mult, este încununarea muncii depuse în întreaga carieră și a perioadei de refacere după accidentările pe care le-am suferit. Trăiesc o satisfacție imensă”, a declarat Vlăduț Simionescu, sportiv pregătit la CS Politehnica Iași de prof. Costel Năftică.

Sportivul ieșean se va pregăti cu lotul olimpic în Poiana Brașov în perioada 20 iunie – 11 iulie, iar plecarea spre Tokyo este programată pe 17 iulie. Turneul olimpic de judo se va desfășura în perioada 24-31 iulie.