Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

O ursoaică cu trei pui din Băile Tușnad a fost relocată

  • iulie 21, 2021
  • Diana Nechita

Ursoaica cu trei pui, care intrase în zeci de case din Băile Tuşnad, a fost relocată în noaptea de marţi spre miercuri. Urșii au fost transportaţi la Centrul de reabilitare a puilor de urs orfani din munţii Hăşmaş, a anunțat primarul localității din județul Harghita. Potrivit acestuia, intervenția a fost dificilă, pentru că imedicat ce ursoaica a fost tranchilizată, puii au fugit în pădure.

Primarul oraşului Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a spus că ursoaica a fost momită încă de duminică, iar marţi seara a venit în zona sălii de sport şi a fost tranchilizată şi transportată într-un fond cinegetic situat la zeci de kilometri depărtare. Au fost tranchilizaţi şi cei trei pui de urs, care au fost duşi la Centrul de reabilitare a puilor de urs orfani din munţii Hăşmaş, singurul de acest fel din Europa.

Intervenţia a fost dificilă, a precizat primarul, pentru că, după ce ursoaica a fost tranchilizată, puii au fugit în pădure şi membrii echipei de relocare au aşteptat peste trei ore pentru ca aceștia să revină în oraş, ca să-i poată tranchiliza.