Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

O nouă dezamăgire cruntă: Poli Iași – FC Botoșani 1-1 (0-0), în etapa a 9-a a SuperLigii. Poli Iași a arătat de ce este penultima în SuperLigă, jucând extrem de slab contra ultimei clasate

  • septembrie 18, 2023
  • Narcis Pohoata

Poli Iași și FC Botoșani au arătat luni seară, în meciul direct, că își merită pe deplin locurile în clasament. Cele două rivale din Moldova, ultimele clasate în SuperLigă, au remizat în Copou, 1-1 (0-0), după un meci cenușiu, cu puține faze notabile. Suferința din clasament s-a transpus și în teren, lipsa fotbalului adormindu-i pe cei 4.200 de spectatori pe care Leo Grozavu a încercat în zadar să-i anime de pe margine.

Fotbal cu pipeta în prima repriză. Stopul lui Grozavu, mai aplaudat decât jocul celor două echipe

Prima repriză a fost cenușie, fără faze clare de poartă, stopul de efect cu călcâiul al antrenorului Leo Grozavu smulgând parcă mai multe aplauze decât ocaziile celor două echipe.

Singurele faze care au mai animat cât de cât tribunele i-au avut în prim plan pe Bordeianu (13, șut de la marginea careului, prins de Ducan) și Robert Ion (39, șut slab prins de Ducan), respectiv Șeroni (33, reluare slabă, din careu, în brațele lui Lung) și Adams (34, șut alături, de la 30 de metri). Prea puțin pentru un derby moldav care altădată propunea fotbal.
Silviu Lung a salvat un punct pentru Poli Iași

Repriza secundă, mult mai animată, a debutat cu o lovitură de teatru pentru gazde. La trei minute de la reluare, Florescu a bătut perfect un corner de pe stânga, iar Șeroni a reluat în plasă ca la antrenament, cu latul, dintre stoperii visători ai Iașiului, fără speranțe pentru Silviu Lung.

Samayoa (64) a ratat de puțin egalarea, trimițând cu capul alături, însă golul a venit cinci minute mai târziu în poarta Botoșaniului. Intrat pe teren în repriza secundă, Andrei Ciobanu l-a găsit în stânga pe Ispas, fundașul de bandă al Iașiului a centrat în careu, de unde Gheorghiță a înscris cu latul pentru 1-1.

Poli nu a profitat de moment, iar presiunea așteptată de public s-a transformat într-un joc anost, dominarea gazdelor în ultimul sfert de oră fiind sterilă.

Ba chiar Iașiul putea pierde partida, dacă Silviu Lung nu intervenea cu un reflex salvator la șutul centrare al lui Florescu, din minutul 83.

Un 1-1 modest, care nu mulțumește niciuna dintre formații, ambele echipe moldave păstrându-și locurile din clasament.

Poli Iași rămâne fără victorie pe teren propriu în acest sezon, după un nou joc modest, în timp ce Botoșaniul se menține pe ultimul loc, fără să cunoască succesul în primele nouă etape.

(Narcis POHOAȚĂ)