Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Noi performanțe pentru boxul ieșean! O medalie de aur și trei de bronz pentru pugiliștii ieșeni la Campionatul Național de juniori de la Brăila. Ionuț Roman a cucerit aurul, iar Ștefan Nicolae Atincăi, Marian Ciurariu și Cornel Botezatu au obținut medaliile de bronz

  • noiembrie 22, 2021
  • Narcis Pohoata

Duminică s-au încheiat, la Brăila, Campionatele Naționale de box pentru juniori, competiție la care pugiliștii ieșeni au obținut patru medalii – una de aur și trei de bronz.

În gala finală am avut un singur reprezentant, pe Ionuț Roman, de la CFR-CSS Unirea Iași, la categoria 63 kg, iar elevul lui Nicu Brânzei și Constantin Brânzei l-a învins la puncte pe Cărare Alexandru Gabriel (Onești), devenind campion național.

În vârstă de 16 ani, Ionuț Roman practică boxul de la vârsta de 8 ani, iar antrenorul său Nicu Brânzei a explicat care a fost atuul său în finala de la Brăila: ”Ionuț este un pugilist tehnic, a punctat foarte bine pe revenire, adversarul său a lovit foarte mult în gol. L-a surprins cu directa de dreapta, directa de stânga, croșeul de stânga, cu pas lateral, iar adversarul său a lovit mult în gol. Ionuț are 16 ani și practică boxul de la vârsta de 8 ani”.

Patru victorii categorice pentru Ionuț Roman

Pentru a ajunge în finală, pugilistul de la CFR-CSS Unirea Iași a trebuit să câștige alte trei meciuri. În optimi, Ionuț Roman l-a învins la puncte, decizie 5-0, pe Kallo Radu Sorin (Cluj), în sferturi a trecut tot cu 5-0 de Bertea Mario Andrei (Buzău), iar în semifinale l-a învins prin RSC în prima repriză pe Francu Florin Dragoș (Brăila).

Alte trei medalii de bronz pentru boxul ieșean

Pe lângă aurul lui Ionuț Roman, Iașiul a obținut la Brăila alte trei medalii de bronz, prin Ștefan Nicolae Atincăi (Nicolina, antrenor Nicolae Chipirog) – categoria 52 kg, Marian Ciurariu (Nicolina, antrenor Nicolae Chipirog) – categoria 66 kg și Cornel Botezatu (ACS Valea Lupului, antrenor Ion Băetu) – categoria 54 kg.

Ștefan Nicolae Atincăi l-a învins în primul meci cu 5-0 pe Mateiu Mario Fabian (Petrolul), iar în semifinale a cedat în fața lui Tudoroiu Arun Nicu (Slatina).

La rândul său, Marian Ciurariu i-a învins în primele două meciuri pe Cașcaval Flaviu Daniel (Cluj) și Vrabie Ioan Paul (Banatul Timișoara), fiind oprit apoi în semifinale de Terec Cristian Daniel (Zalău).

Tot cu bronz s-a întors acasă și Cornel Botezatu, acesta fiind învins în semifinale de Caldaru Florin (Tg. Jiu), după ce trecuse anterior de Groza Emanuel Ștefan (Baia Mare), prin abandon în repriza a 2-a.

La Naționalele de juniori de la Brăila au mai participat trei pugiliști ieșeni, Gavril Renato Constantin – 75 kg, Tănasă Tudor – 80 kg (ambii CFR-CSS Unirea) și Așchiopoaei Ștefan – 70 kg (CSM, antrenori Radu Zarif, Benone Marcu), însă aceștia nu au reușit să urce pe podium.

(Narcis POHOAȚĂ)