Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

O comună din Ialomița are doar 32 de persoane vaccinate din cei peste 8.000 de locuitori

  • octombrie 15, 2021
  • Diana Nechita

Românii cu cea mai mare frică de vaccin trăiesc în comuna Bărbulești, din județul Ialomița. Din cei peste 8.000 de locuitori din comuna Bărbulești, județul Ialomița, doar 32 s-au imunizat.

,,Am fost până la Fetești să mă vaccinez. Am făcut două drumuri și m-am vaccinat totuși. Alții care au vaccinul la poartă nu se vaccinează. Lipsă de responsabilitate. În primul rând e pentru sănătatea mea și pentru cei mai în vârstă din familie, să-i protejăm. Și soția, și copiii, și ginerele. Mă duc și la al 3-lea, dar încă n-am făcut șase luni”, spune Costel Stan, localnic vaccinat.

Medicul Ana Monica Grosu este unul din ceilalți 32 vaccinați. Spune că îi pare rău că nu i-a convins pe locuitorii din Bărbulești să se vaccineze.

,,A fost o dată o campanie de vaccinare. Au venit aici să vaccineze cei de la Slobozia, dar cererea n-a fost, degeaba a fost oferta. Știrile de la televizor contra vaccinării sunt mult mai acaparante pentru ei, decât cele pentru vaccinare”, spune Ana Monica Grosu, medic de familie.

Totodată, primarul comunei Bărbulești, Vasile Liță, nu e nici el vaccinat fiindcă acesta nu crede în imunizare și nu s-a implicat să o promoveze.

,,Nici dumneavoastră nu mă puteți obliga pe mine, nici eu, pe dumneavoastră. Decizia ne aparține. Chiar și Constituția declară că nu ești obligat. Oamenii nu vor. Nu vor pentru că s-au speriat de la televizor, ce aud, ce se discută”, a declarat Vasile Liță, primarul comunei Bărbulești.